Projekty


Stanovení fyzikálně-chemických vlastností mléka a mléčných produktů

Garant: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.


Základné informácie   Pracovníci      


Na tejto stránke máte zobrazené podrobné informácie o projekte. Pri hlavných projektoch sa zobrazuje navyše zoznam podprojektov.

Popis projektu:U všech mlékárenských výrobků vč. tekutých mlék se pravidelně analyzují základní složky mléka, jako jsou mléčný tuku, mléčný cukr a kyselost. Stanovení tuku v mléce, jogurtech, sýrech, smetaně, másle se provádí Gerberovou metodou dle ČSN ISO 2446 (570547). Mléčný cukr se stanovuje dle ČSN 57 0530 polarimetricky. Kyselost mléka a mléčných výrobků, které jsou zabarvené, se provádí potenciometrickou titrací. Všechny tyto analýzy slouží jako základní analýzy pro další využití pro stanovení kvality a porušení mléka a mléčných výrobků
Druh projektu:Iný (Jiný projekt)
Pracovisko:Ústav technologie potravin (AF)
Stav projektu:Zamietnutý
Dátum začatia projektu:01. 01. 2016
Dátum ukončenia projektu:31. 12. 2016
Počet pracovníkov projektu:2
Počet oficiálnych pracovníkov projektu:2

Oficiálni pracovníci projektu

Nasledujúca tabuľka zobrazuje pracovníkov, ktorým boli pridelené oficiálne role na projekte.

PracovníkOficiálne úlohy
Ing. Roman Pytelspoluřešitel
prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.hlavní řešitel