Ústav technologie potravin (AF) - seznam publikacíHelp


Aplikace zobrazuje seznam publikací odborníků zvoleného pracoviště. Vztah publikace k pracovišti je možné upravovat v aplikaci Moje a mnou spravované publikace v rámci editace dané publikace. Volba pracoviště se nachází v údajích společných pro všechny druhy publikací, konkrétně pod volbou oboru publikace.

Druh:
Rok:
Řadit dle:

Počet nalezených záznamů: 24

PublikaceDruh výsledkuRokPodrobnosti
Comparison of quality parameters of the cooked salami "Gothajský" in dependence on used salt content and additives
Jůzl, Miroslav -- Piechowiczová, Markéta -- Řehůřková, Kamila
Comparison of quality parameters of the cooked salami "Gothajský" in dependence on used salt content and additives. Potravinárstvo. 2019. sv. 13, č. 1, s. 390--395. ISSN 1338-0230. URL: http://www.potravinarstvo.com/journal1/index.php/potravinarstvo/article/view/1117
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Effect of sous-vide heat treatment on the phthalic acid esters content in meat
Jarošová, Alžbeta -- Jandlová, Marcela -- Kameník, Josef
Effect of sous-vide heat treatment on the phthalic acid esters content in meat. Potravinárstvo. 2019. sv. 13, č. 1, s. 622--627. ISSN 1338-0230.
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Estery kyseliny ftalové v potravinách a obalech z tržní sítě
Jandlová, Marcela -- Jarošová, Alžbeta
Estery kyseliny ftalové v potravinách a obalech z tržní sítě. Chemické listy. 2019. sv. 113, č. 6, s. 397--400. ISSN 0009-2770. URL: http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3384
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Kvalitativní parametry vepřového výsekového masa a jejich hodnocení
Jůzl, Miroslav
Kvalitativní parametry vepřového výsekového masa a jejich hodnocení. In Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 48--54. ISBN 978-80-7509-653-1. URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
stať ve sborníku2019prohlížet
Monitoring ftalátů v zemědělských půdách ČR v roce 2018
Langová, Radka -- Jarošová, Alžbeta -- Grossová, Lucie -- Poláková, Šárka
Monitoring ftalátů v zemědělských půdách ČR v roce 2018. In Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 240--246. ISBN 978-80-7509-653-1. URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
stať ve sborníku2019prohlížet
Možnosti využití kometové analýzy při identifikaci potravin ošetřených ozářením
Matejovičová, Milena
Možnosti využití kometové analýzy při identifikaci potravin ošetřených ozářením. In Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 254--263. ISBN 978-80-7509-653-1. URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
stať ve sborníku2019prohlížet
Označování mléčných výrobků
Saláková, Alena
Označování mléčných výrobků. In Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 139--143. ISBN 978-80-7509-653-1. URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
stať ve sborníku2019prohlížet
PARKISS univerzální měřící systém
Začal, Jaroslav -- Šustr, Michal -- Dostál, Petr -- Jůzl, Miroslav
PARKISS univerzální měřící systém. In Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 317--322. ISBN 978-80-7509-653-1. URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
stať ve sborníku2019prohlížet
Pevnost hlíz brambor a barva dužniny je určující z pohledu jejich potravinářského využití
Hřivna, Luděk -- Nedomová, Šárka -- Jůzl, Miroslav -- Maco, Roman -- Pytel, Roman -- Zigmundová, Veronika -- Šottníková, Viera -- Ondrušíková, Sylvie -- Jůzl, Miroslav
Pevnost hlíz brambor a barva dužniny je určující z pohledu jejich potravinářského využití. In Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 194--201. ISBN 978-80-7509-653-1. URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
stať ve sborníku2019prohlížet
Porovnání vybraných nutrientů u masných výrobků s hodnotami uvedenými na obale
Piechowiczová, Markéta -- Švehlová, Veronika -- Jůzl, Miroslav
Porovnání vybraných nutrientů u masných výrobků s hodnotami uvedenými na obale. Maso: odborný časopis pro výrobce, zpracovatele a prodejce masa, masných výrobků a lahůdek. 2019. sv. 30, č. 3, s. 34--38. ISSN 1210-4086. URL: https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2019-3/
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Přídatné látky a masné výrobky, zdroj obav?
Jůzl, Miroslav -- Piechowiczová, Markéta
Přídatné látky a masné výrobky, zdroj obav?. Výživa a potraviny. 2019. sv. 74, č. 2, s. 49--53. ISSN 1211-846X.
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Qualitative parameters of protein gels from albumen base
Ondrušíková, Sylvie -- Nedomová, Šárka -- Jarošová, Alžbeta -- Kumbár, Vojtěch
Qualitative parameters of protein gels from albumen base. Potravinárstvo. 2019. sv. 13, č. 1, s. 182--186. ISSN 1338-0230. URL: https://potravinarstvo.com/journal1/index.php/potravinarstvo/article/view/1049
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Quality of biscuits as affected by addition of fibre
Šottníková, Viera -- Langová, Radka -- Hřivna, Luděk -- Nedomová, Šárka -- Jůzl, Miroslav
Quality of biscuits as affected by addition of fibre. Potravinárstvo. 2019. sv. 13, č. 1, s. 206--211. ISSN 1338-0230. URL: https://potravinarstvo.com/journal1/index.php/potravinarstvo/article/view/1034
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Skořápkové plody ve výživě člověka
Popelková, Vendula -- Ridošková, Andrea
Skořápkové plody ve výživě člověka. Výživa a potraviny. 2019. sv. 74, č. 3, s. 71--73. ISSN 1211-846X.
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Sledování jakosti hlíz brambor v závislosti na optimalizaci dávky a frekvence kapkové závlahy v suchých oblastech
Jůzl, Miroslav -- Jůzl, Miroslav -- Elzner, Petr -- Nedomová, Šárka
Sledování jakosti hlíz brambor v závislosti na optimalizaci dávky a frekvence kapkové závlahy v suchých oblastech. In Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 217--222. ISBN 978-80-7509-653-1. URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
stať ve sborníku2019prohlížet
Srovnání stanovených nutrientů u vybraných masných výrobků s hodnotami uvedenými na obale
Piechowiczová, Markéta -- Švehlová, Veronika
Srovnání stanovených nutrientů u vybraných masných výrobků s hodnotami uvedenými na obale. Výživa a potraviny. 2019. sv. 74, č. 2, s. 30--33. ISSN 1211-846X.
článek v odborném periodiku2019prohlížet
The concentrations of phthalic acid esters in a water bath at sous-vide heat treatment
Jandlová, Marcela -- Jarošová, Alžbeta -- Kameník, Josef -- Kumbár, Vojtěch -- Nedomová, Šárka
The concentrations of phthalic acid esters in a water bath at sous-vide heat treatment. Potravinárstvo. 2019. sv. 13, č. 1, s. 681--687. ISSN 1338-0230.
článek v odborném periodiku2019prohlížet
The Effect of Final Heating on the Concentration of Phthalic Acid Esters by Sous-Vide Production
Jandlová, Marcela -- Jarošová, Alžbeta -- Kameník, Josef
The Effect of Final Heating on the Concentration of Phthalic Acid Esters by Sous-Vide Production. In Materials Science Forum. Stäfa: Trans Tech Publications Ltd., 2019, s. 80--85. ISBN 978-3-0357-1444-9. URL: https://www.scientific.net/MSF.955.80
stať ve sborníku2019prohlížet
The effect of hempseed expellers on selected quality indicators of broiler chicken's meat
Šťastník, Ondřej -- Jůzl, Miroslav -- Karásek, Filip -- Fernandová, Dominika -- Mrkvicová, Eva -- Pavlata, Leoš -- Nedomová, Šárka -- Vyhnánek, Tomáš -- Trojan, Václav -- Doležal, Petr
The effect of hempseed expellers on selected quality indicators of broiler chicken's meat. Acta veterinaria Brno: Acta Vet. Brno. 2019. sv. 88, č. 1, s. 121--128. ISSN 0001-7213. URL: https://actavet.vfu.cz/88/1/0121/
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Utilization of FT-NIR Spectroscopy to Check Acidity of Various Types of Cheeses
Šustová, Květoslava -- Mlček, Jiří -- Lužová, Táňa -- Kuchtík, Jan
Utilization of FT-NIR Spectroscopy to Check Acidity of Various Types of Cheeses. Journal of AOAC International. 2019. sv. 102, č. 3, s. 893--897. ISSN 1060-3271. URL: https://aoac.publisher.ingentaconnect.com/contentone/aoac/jaoac/2019/00000102/00000003/art00030
článek v odborném periodiku2019prohlížet
Variability of the insulin-like growth factor binding protein 2 and melanocortin 4 receptor genes in relation to quality of pork meat
Steinerová, Michala -- Knoll, Aleš -- Urban, Tomáš -- Kubešová, Anna -- Jůzl, Miroslav
Variability of the insulin-like growth factor binding protein 2 and melanocortin 4 receptor genes in relation to quality of pork meat. In Animal Breeding 2019. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 104--111. ISBN 978-80-7509-641-8.
stať ve sborníku2019prohlížet
Vliv hmotnosti hlíz brambor na jejich chemické složení
Hřivna, Luděk -- Jůzl, Miroslav -- Zigmundová, Veronika -- Maco, Roman -- Šottníková, Viera -- Pytel, Roman
Vliv hmotnosti hlíz brambor na jejich chemické složení. In Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 202--209. ISBN 978-80-7509-653-1. URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
stať ve sborníku2019prohlížet
Výživová hodnota vybraných masných výrobků a její označení
Piechowiczová, Markéta -- Švehlová, Veronika -- Jůzl, Miroslav
Výživová hodnota vybraných masných výrobků a její označení. In Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2019, s. 264--271. ISBN 978-80-7509-653-1. URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
stať ve sborníku2019prohlížet
XLV. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny 2019"
Jůzl, Miroslav -- Kalhotka, Libor -- Saláková, Alena -- Pytel, Roman -- Kučínská, Ivana -- Nedomová, Šárka a kol.
XLV. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny 2019". 4. 3. 2019 - 7. 3. 2019, Brno (CZ). URL: http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny
uspořádání (zorganizování) konference2019prohlížet