Department of Regional and Business Economics (FRDIS) - list of publicationsHelp


The following list contains all information available to the publication.

SVATOŠOVÁ, V. -- KOSOVÁ, P. -- SVOBODOVÁ, Z. Factors Influencing Consumer Behaviour in the Beer Market in the Czech Republic. Czech journal of food sciences. 2020. ISSN 1212-1800.

Original name:
Factors Influencing Consumer Behaviour in the Beer Market in the Czech Republic
Czech name:
Written by (author):
Department: Department of Regional and Business Economics
Department of Social Studies
Kind of publication:
article in a professional periodical
Periodical:
Czech journal of food sciences
Nature of article: professional announcement
Volume no. (year):
Periodical number within the volume:
Year of publication:
2020
Starting page:
Up to page:
Number of pages:
Sub-specification:
článek je obsažen v databázi Web of Science
UT code by Web of Science:
EID code by Scopus:
Form of publication:
printed version
Original language: English
Description in original language:
This paper deals with factors that influence consumer behaviour on the beer market in Vysočina Region and South-Moravian Region in the Czech Republic. The aim of paper is to identify these factors influencing consumers when choosing restaurants for beer consumption were also identified. A partial goal was to compare preferences and influencing factors of consumers from the Vysočina Region and the South Moravian Region. Current trends in this market and consumer preferences were also presented. The survey included a questionnaire survey, which was attended by 408 respondents. The results of the research showed the most influential factors in the selection of beer are for consumers the taste, quality brand and Czech production. Surprisingly, the price is not an influential factor in beer selection, but rather neutral. Factors that influence consumers most when choosing a restaurant for beer consumption have also been identified. Consumers are most influenced by the quality of the beer on offer and the environment in which they are consumed.
Description in English:
Description in Czech:
Key words: czech: pivovarnictví, trh piva, pivo, nákupní rozhodnutí, nákupní chování
english: consumer behavior, brewing, purchasing decisions, beer market, beer
Field of result:
Agriculture, Forestry, and Fisheries
Year of submission:
2020
Year of transmission:
RIV identification number:
Used in projects: The importance of SME strategy in regional development
 
Entry made by:
Last change:
06/10/2020 12:43 (Ing. Veronika Svatošová, Ph.D.)

Evaluation of publication:

1
2
3
4
5
        
1
2
34
5
bad
 
good        uninteresting
 
interesting
Assessed: 0Average score: -        
Assessed: 0
Average score: -
1
2
3
4
5
        
1
2
3
45
amateur
 
professional
        
theoretical
 
practical
Assessed: 0
Average score: -
        
Assessed: 0
Average score: -


Source specification:

Czech journal of food sciences. Praha: ISSN 1212-1800.

Original name:
Czech journal of food sciences
Kind of publication: Periodikum (tištěný text)
ISSN:
1212-1800
Country of publisher:
Czech Republic
Place of publishing: Praha
URL:
http://agriculturejournals.cz/web/CJFS.htm
Reviewed magazine:
no
Original language:
Czech
Key words:
czech: potraviny, potravinářství, potravinářské vědy
Annual volumes:
VolumeAnnual volume
Location
16
1998
Ústřední knihovna - ÚK Brno
16
1998
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
161998Technologie potravin-technologie živočišné výroby
16
1998Chemie a biochemie
161998
Posklizňové technologie zahradních produktů
17
1999Ústřední knihovna - ÚK Brno
17
1999
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
17
1999
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
17
1999
Chemie a biochemie
17
1999Posklizňové technologie zahradních produktů
18
2000Ústřední knihovna - ÚK Brno
18
2000
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
182000
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
18
2000
Chemie a biochemie
18
2000
Posklizňové technologie zahradních produktů
19
2001
Ústřední knihovna - ÚK Brno
19
2001
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
19
2001
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
19
2001
Chemie a biochemie
192001Posklizňové technologie zahradních produktů
20
2002
Ústřední knihovna - ÚK Brno
20
2002Ústřední knihovna - ÚK Lednice
20
2002
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
20
2002
Chemie a biochemie
202002
Posklizňové technologie zahradních produktů
21
2003
Ústřední knihovna - ÚK Brno
21
2003
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
21
2003
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
21
2003
Chemie a biochemie
21
2003Posklizňové technologie zahradních produktů
22
2004
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
22
2004
Informační centrum-čítárna časopisů
22
2004
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
222004Chemie a biochemie
22
2004
Posklizňové technologie zahradních produktů
23
2005
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
232005Informační centrum-čítárna časopisů
23
2005Technologie potravin-technologie živočišné výroby
23
2005
Chemie a biochemie
23
2005
Posklizňové technologie zahradních produktů
24
2006
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
24
2006Informační centrum-čítárna časopisů
24
2006Technologie potravin-technologie živočišné výroby
24
2006Chemie a biochemie
25
2007
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
25
2007Informační centrum-čítárna časopisů
252007Technologie potravin-technologie živočišné výroby
25
2007
Chemie a biochemie
26
2008
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
26
2008
Informační centrum-čítárna časopisů
26
2008
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
26
2008
Chemie a biochemie
272009
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
27
2009
Informační centrum-čítárna časopisů
27
2009
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
27
2009
Chemie a biochemie
28
2010Ústřední knihovna - ÚK Lednice
28
2010
Informační centrum-čítárna časopisů
282010
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
28
2010
Chemie a biochemie
292011
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
292011Informační centrum-čítárna časopisů
29
2011
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
29
2011
Chemie a biochemie
30
2012
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
302012
Informační centrum-čítárna časopisů
30
2012
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
30
2012
Chemie a biochemie

Sublibraries
Name
NumberInstituteLibrarian
Phone
E-mail
Ústřední knihovna - ÚK Brno
943/1
CL ISI CUDVeronika Jandová, DiS.+420 545 135 035
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
943/3
CL ISI CUD+420 519 367 395
Technologie potravin-technologie živočišné výroby
234/2
DFT FAIvana Kučínská
+420 545 133 567
kucinska@mendelu.cz
Chemie a biochemie239DCB FAIlona Michalová
+420 545 133 313
Posklizňové technologie zahradních produktů555Jana Spěváková+420 519 367 260jana.spevakova@mendelu.cz
Informační centrum-čítárna časopisů
944/4
+420 545 135 039

Person responsible:
Last change:
11/11/2017 22:22 (Data import from library)

Evaluation of publication:

12345
        
1
2
3
45
bad
 
good
        
uninteresting
 
interesting
Assessed: 0
Average score: -        
Assessed: 0
Average score: -
12
3
45
        
123
4
5
amateur
 
professional
        
theoretical
 
practical
Assessed: 0
Average score: -
        
Assessed: 0
Average score: -