Faculty of AgriSciences - list of publicationsHelp


The following list contains all information available to the publication.

ŠIMOR, J. -- PSOTA, V. -- KLEM, K. Effect of elevated CO2 concentration, nitrogen nutrition and reduced water availability on malting quality of spring barley. Kvasný průmysl: Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Journal for brewing, malting & beverage industry. 2020. v. 66, no. 2, p. 245--254. ISSN 0023-5830. URL: http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/207

Original name:
Effect of elevated CO2 concentration, nitrogen nutrition and reduced water availability on malting quality of spring barley
Czech name:
Written by (author): Ing. Ján Šimor
Vratislav Psota
Karel Klem
Department:
Department of Agrosystems and Bioclimatology
Kind of publication:
article in a professional periodical
Periodical:
Kvasný průmysl: Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Journal for brewing, malting & beverage industry
Nature of article:
paper
Volume no. (year): 66
Periodical number within the volume:
2
Year of publication: 2020
Starting page:
245
Up to page:
254
Number of pages:
10
Sub-specification:
UT code by Web of Science:
EID code by Scopus:
Form of publication:
printed version
Original language:
English
Description in original language: A multifactorial field experiment in an open-top chamber facility at the experimental station Domaninek was conducted in 2014 to understand the potential effects of climate change factors on the malting quality of spring barley and to evaluate the interactions of these factors with nitrogen nutrition. The results showed a major effect of nitrogen nutrition on malting quality. Nitrogen increased the protein content and impaired the key malting quality parameters such as a relative extract or Kolbach index. Elevated CO2 concentration had a generally positive effect on malting quality and alleviated the negative impact of nitrogen nutrition particularly. Reduced water availability had only a minor impact on malting quality; however, these effects were predominantly positive.
Description in English:
Description in Czech:
Year of submission: 2020
Year of transmission:
RIV identification number:
URL:
http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/207
 
Entry made by:
Last change: 06/10/2020 13:48 (Markéta Hejčová, DiS.)

Evaluation of publication:

1
2
3
4
5
        
1
23
4
5
bad
 
good
        uninteresting
 
interesting
Assessed: 0
Average score: -        Assessed: 0
Average score: -
1
234
5
        
1
234
5
amateur
 
professional
        
theoretical
 
practical
Assessed: 0Average score: -        Assessed: 0Average score: -


Source specification:

Kvasný průmysl: Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Journal for brewing, malting & beverage industry. Praha: ISSN 0023-5830.

Original name:
Kvasný průmysl: Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Journal for brewing, malting & beverage industry
Kind of publication:
Periodikum
ISSN:
0023-5830
Country of publisher:
Czech Republic
Place of publishing: Praha
Publisher:
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský
URL:
http://www.kvasnyprumysl.cz
Reviewed magazine:
no
Original language:
Czech
Key words:
czech: pivovarnictví, sladařský průmysl, sladovnictví, pivovarský průmysl, pivo, kvasný průmysl
Annual volumes:
Volume
Annual volumeLocation
39
1993
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
39
1993Ústav vinohradnictví a vinařství
411995
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
41
1995
Ústav vinohradnictví a vinařství
421996Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
42
1996
Ústav vinohradnictví a vinařství
431997
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
43
1997
Ústav vinohradnictví a vinařství
44
1998
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
45
1999Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
462000Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
47
2001
Ústřední knihovna - ÚK Brno
47
2001
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
48
2002
Ústřední knihovna - ÚK Brno
482002
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
482002
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
49
2003Ústřední knihovna - ÚK Brno
49
2003
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
49
2003
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
50
2004
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
50
2004
Informační centrum-čítárna časopisů
50
2004
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
51
2005Ústřední knihovna - ÚK Lednice
51
2005
Informační centrum-čítárna časopisů
512005
Šlechtění rostlin
51
2005
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
512005
Posklizňové technologie zahradních produktů
522006Ústřední knihovna - ÚK Lednice
52
2006
Informační centrum-čítárna časopisů
52
2006Šlechtění rostlin
52
2006Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
53
2007Ústřední knihovna - ÚK Lednice
53
2007
Informační centrum-čítárna časopisů
53
2007
Šlechtění rostlin
53
2007
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
54
2008Ústřední knihovna - ÚK Lednice
54
2008
Informační centrum-čítárna časopisů
542008
Management
54
2008
Šlechtění rostlin
54
2008
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
55
2009
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
55
2009Informační centrum-čítárna časopisů
55
2009Management
55
2009
Šlechtění rostlin
552009Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
56
2010
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
56
2010
Informační centrum-čítárna časopisů
56
2010
Management
56
2010
Šlechtění rostlin
56
2010
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
57
2011
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
57
2011
Informační centrum-čítárna časopisů
572011
Management
57
2011
Šlechtění rostlin
57
2011
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
58
2012
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
58
2012
Informační centrum-čítárna časopisů
58
2012Management
58
2012
Šlechtění rostlin
58
2012Technologie potravin-technologie rostlinné výroby

Sublibraries
Name
Number
Institute
Librarian
Phone
E-mail
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
234/1
doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.+420 545 133 194kucerova@mendelu.cz
Ústav vinohradnictví a vinařství
556
+420 519 367 250
Ústřední knihovna - ÚK Brno943/1+420 545 135 035
Ústřední knihovna - ÚK Lednice943/3CL ISI CUDAlena Galbavá+420 519 367 395alena.galbava@mendelu.cz
Informační centrum-čítárna časopisů
944/4
IC ISI CUDLenka Čadílková+420 545 135 039
Šlechtění rostlin219/4Dagmar Prudíková
+420 545 133 132
Posklizňové technologie zahradních produktů555+420 519 367 260
Management
112DMA FBE+420 545 132 501hahal@mendelu.cz

Person responsible:
 
Entry made by:
Lenka Baláková
Last change:
10/21/2017 22:20 (Data import from library)

Evaluation of publication:

12
3
4
5
        
12
3
4
5
bad
 
good
        
uninteresting
 
interesting
Assessed: 0
Average score: -
        
Assessed: 0
Average score: -
1
2
3
4
5
        
1
2
3
4
5
amateur
 
professional        theoretical
 
practical
Assessed: 0
Average score: -
        
Assessed: 0
Average score: -