Agronomická fakulta - seznam publikacíHelp


V následujícím souhrnu jsou uvedeny veškeré informace evidované k publikaci.

DUFKOVÁ, H. Seed germination promoting chemical compounds and their potential use in the malting industry. Kvasný průmysl: Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Journal for brewing, malting & beverage industry. 2020. sv. 66, č. 1, s. 201--207. ISSN 0023-5830. URL: https://doi.org/10.18832/kp2020.66.201

Originální název:
Seed germination promoting chemical compounds and their potential use in the malting industry
Český název:
Autor: Ing. Hana Dufková
Pracoviště:
Ústav molekulární biologie a radiobiologie
Druh publikace:
článek v odborném periodiku
Periodikum:
Kvasný průmysl: Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Journal for brewing, malting & beverage industry
Charakter článku:
odborný článek
Číslo svazku (ročník):
66
Číslo periodika v rámci svazku: 1
Rok vydání:
2020
Od strany: 201
Do strany:
207
Počet stran:
7
Poddruh:
článek je obsažen v databázi Web of Science
Kód UT dle Web of Science:
Kód EID dle Scopus:
Forma vydání:
tištěná verze (print)
Původní jazyk:
angličtina
Popis v originálním jazyce:
Malting of barley grains is a procedure known for centuries, however, the technology of malt production is constantly being studied and optimized. The optimizations comprise different conditions of barley steeping, as well as using different additives to improve seed germination. Among the most famous group of seed germination regulators, gibberellins, a broad spectrum of diverse chemical substances also have stimulatory effects on seed germination. This review summarizes what is known about multiple barley seed germination promoting compounds, as well as other chemical/hormonal seed germination regulators described in other plant species. The goal is to provide an impulse for testing new stimulatory substances with potential applications in malting process optimization.
Popis v anglickém jazyce:
Popis v českém jazyce:
Rok uplatnění: 2020
Rok odeslání:
Identifikační číslo RIV:
URL: https://doi.org/10.18832/kp2020.66.201
 
Záznam vložil:
Poslední změna:
08.06.2020 10:23 (Mgr. Kamila Zoufalá)

Hodnocení publikace:

1
2
3
45
        
1234
5
špatné
 
dobré
        
nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        Hodnotilo: 0Průměr: -
1
234
5
        
1
2
345
laické
 
odborné
        
teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0Průměr: -
        
Hodnotilo: 0Průměr: -


Bližší určení zdroje:

Kvasný průmysl: Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Journal for brewing, malting & beverage industry. Praha: ISSN 0023-5830.

Originální název:
Kvasný průmysl: Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Journal for brewing, malting & beverage industry
Druh publikace:
Periodikum
ISSN:
0023-5830
Stát vydavatele: Česká republika
Místo vydání:
Praha
Vydavatel:
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský
URL:
http://www.kvasnyprumysl.cz
Recenzovaný časopis:
ne
Původní jazyk:
čeština
Klíčová slova:
čeština: pivovarnictví, sladařský průmysl, sladovnictví, pivovarský průmysl, pivo, kvasný průmysl
Ročníky:
VolumeRočník
Lokace
39
1993
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
391993
Ústav vinohradnictví a vinařství
411995Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
41
1995Ústav vinohradnictví a vinařství
42
1996
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
42
1996
Ústav vinohradnictví a vinařství
43
1997
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
43
1997
Ústav vinohradnictví a vinařství
44
1998
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
451999Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
462000
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
472001Ústřední knihovna - ÚK Brno
472001Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
48
2002
Ústřední knihovna - ÚK Brno
48
2002
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
48
2002
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
49
2003
Ústřední knihovna - ÚK Brno
492003
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
49
2003
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
50
2004Ústřední knihovna - ÚK Lednice
50
2004
Informační centrum-čítárna časopisů
50
2004Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
51
2005
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
51
2005Informační centrum-čítárna časopisů
51
2005
Šlechtění rostlin
51
2005Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
51
2005
Posklizňové technologie zahradních produktů
52
2006
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
522006
Informační centrum-čítárna časopisů
52
2006
Šlechtění rostlin
52
2006
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
53
2007
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
53
2007
Informační centrum-čítárna časopisů
532007Šlechtění rostlin
53
2007Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
542008Ústřední knihovna - ÚK Lednice
54
2008
Informační centrum-čítárna časopisů
54
2008
Management
54
2008
Šlechtění rostlin
542008
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
55
2009Ústřední knihovna - ÚK Lednice
552009
Informační centrum-čítárna časopisů
55
2009
Management
55
2009
Šlechtění rostlin
55
2009
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
562010Ústřední knihovna - ÚK Lednice
56
2010
Informační centrum-čítárna časopisů
56
2010
Management
56
2010
Šlechtění rostlin
56
2010
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
57
2011
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
572011Informační centrum-čítárna časopisů
57
2011
Management
57
2011
Šlechtění rostlin
572011
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
58
2012
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
582012
Informační centrum-čítárna časopisů
58
2012
Management
58
2012
Šlechtění rostlin
58
2012
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby

Dílčí knihovny
Název
Číslo
ÚstavKnihovník
Telefon
E-mail
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
234/1
+420 545 133 194
Ústav vinohradnictví a vinařství
556
ÚVV ZF
+420 519 367 250
Ústřední knihovna - ÚK Brno
943/1
Veronika Jandová, DiS.
+420 545 135 035
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
943/3
ÚK ÚVIS CP+420 519 367 395
Informační centrum-čítárna časopisů
944/4
IC ÚVIS CPLenka Čadílková+420 545 135 039lenka.cadilkova@mendelu.cz
Šlechtění rostlin219/4
+420 545 133 132
Posklizňové technologie zahradních produktů
555
+420 519 367 260jana.spevakova@mendelu.cz
Management
112
ÚMA PEFJUDr. Hana Haluzová
+420 545 132 501

Odpovědná osoba:
 
Záznam vložil:
Poslední změna:
21.10.2017 22:20 (Import dat z knihovny)

Hodnocení publikace:

1
2
345
        
12
3
45
špatné
 
dobré
        
nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0
Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -
1
2
34
5
        
12
3
4
5
laické
 
odborné
        
teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        
Hodnotilo: 0
Průměr: -