Agronomická fakulta - seznam publikacíHelp


V následujícím souhrnu jsou uvedeny veškeré informace evidované k publikaci.

KOLÁČKOVÁ, I. -- SKLÁDANKA, J. -- SKALIČKOVÁ, S. -- HORKÝ, P. -- CERNEI, N. -- LACKOVÁ, Z. -- TŘINÁCTÝ, J. -- ADAM, V. Degradation of biogenic amines and in vitro evaluation of ruminal parameters of the ruminal fluid of Charolais sheep. Revista Brasileira de Zootecnia (Brazilian Journal of Animal Science). 2020. sv. 49, č. May, ISSN 1516-3598. URL: https://doi.org/10.37496/rbz4920190158

Originální název:
Degradation of biogenic amines and in vitro evaluation of ruminal parameters of the ruminal fluid of Charolais sheep
Český název:
Autor:
Pracoviště:
Ústav výživy zvířat a pícninářství
Ústav chemie a biochemie
Druh publikace:
článek v odborném periodiku
Periodikum:
Revista Brasileira de Zootecnia (Brazilian Journal of Animal Science)
Charakter článku: odborný článek
Číslo svazku (ročník):
49
Číslo periodika v rámci svazku:
May
Rok vydání: 2020
Od strany:
Do strany:
Počet stran: 9
Poddruh:
článek je obsažen v databázi Web of Science
Kód UT dle Web of Science:
Kód EID dle Scopus:
Forma vydání:
tištěná verze (print)
Původní jazyk:
angličtina
Popis v originálním jazyce:
In this study, we reported the evaluation of ruminal parameters and the rate and degree of degradation of biogenic amines (BA) in vitro, using ruminal fluid from sheep fed two different diets (meadow hay and silage of Medicago sativa L.). Herein, the Charolais sheep breed with a ruminal cannula was used to gather samples. Multiple rumen parameters were evaluated after 10 days of the feeding period. Samples were processed using fermenters inoculated by BA (histamine, tyramine, putrescine, cadaverine, spermine, and spermidine) during 8-h fermentation. Levels of BA were determined using ion-exchange chromatography, and volatile fatty acids (VFA) were determined using gas chromatography. More rapid BA degradation was noticed in hay than in haylage. Overall, VFA levels increased with duration of the fermentation, while pH lowered. The rapid increase was observed after 4 h of fermentation. Ammonia concentration had a decreasing trend in silage and increasing in the hay. Hypotheses on BA degradation were accepted. Important knowledge of the development of ruminal parameters in time was obtained, and based on gathered information, it is possible to say that other parameters and their impacts on BA in rumen need to be examined further.
Popis v anglickém jazyce:
Popis v českém jazyce:
Rok uplatnění:
2020
Rok odeslání:
Identifikační číslo RIV:
URL: https://doi.org/10.37496/rbz4920190158
 
Záznam vložil:
Poslední změna: 08.06.2020 08:42 (Šárka Novotná)

Hodnocení publikace:

1
2
3
4
5
        
1
2
3
4
5
špatné
 
dobré
        
nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        Hodnotilo: 0
Průměr: -
1
2
3
4
5
        
1
2
34
5
laické
 
odborné
        
teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        
Hodnotilo: 0
Průměr: -


Bližší určení zdroje:

Revista Brasileira de Zootecnia (Brazilian Journal of Animal Science). Viçosa: ISSN 1516-3598.

Originální název:
Revista Brasileira de Zootecnia (Brazilian Journal of Animal Science)
Český název:
Autor:
Druh publikace: časopis
ISSN:
1516-3598
Stát vydavatele: Brazilská federativní republika
Místo vydání: Viçosa
Vydavatel: Sociedade Brasileira de Zootecnia
URL:
https://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_serial&pid=1516-3598&lng=en&nrm=iso
Recenzovaný časopis:
ne
Původní jazyk:
angličtina
Popis v originálním jazyce:
Popis v anglickém jazyce:
Popis v českém jazyce:
 
Záznam vložil:
Poslední změna:
08.06.2020 08:42 (Šárka Novotná)

Hodnocení publikace:

1
2
3
4
5
        
1
2
3
4
5
špatné
 
dobré
        
nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        
Hodnotilo: 0
Průměr: -
1
2
3
4
5
        
1
2
3
4
5
laické
 
odborné
        
teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        
Hodnotilo: 0
Průměr: -