Department of Zoology, Fisheries, Hydrobiology and Apiculture (FA) - list of publications


The following list contains all information available to the publication.

KOPP, R. -- BRABEC, T. -- MAREŠ, J. -- MARŠÁLKOVÁ, E. -- MARŠÁLEK, B. The utilization of algae with the aim to increase the fatty acid content in muscle of common carp (Cyprinus carpio L.). Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis = Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. 2019. v. 67, no. 1, p. 91--99. ISSN 1211-8516. URL: https://acta.mendelu.cz/67/1/0091/

Original name: The utilization of algae with the aim to increase the fatty acid content in muscle of common carp (Cyprinus carpio L.)
Czech name:
Written by (author):
Department: Department of Zoology, Fisheries, Hydrobiology and Apiculture
Kind of publication: article in a professional periodical
Periodical: Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis = Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
Nature of article: paper
Volume no. (year):
67
Periodical number within the volume:
1
Year of publication:
2019
Starting page:
91
Up to page:
99
Number of pages:
9
Sub-specification:
článek je obsažen v databázi SCOPUS
UT code by Web of Science:
EID code by Scopus:
Form of publication:
printed version
Original language: English
Description in original language:
The aim of this study was to evaluate the efficiency of feeds with the addition of various algae and cyanobacteria. Common carp (average body mass of 19.6 +- 3.49 g) were randomly divided into 4 groups and fed a commercial feed (control group), the same commercial feed with the addition of 10 % of dry green algae of the genus Chlorella (chlorella group), dry biomass of algae from waste water treatment (algae group), and lyophilized toxic cyanobacterial biomass of the genus Microcystis (microcystis group). After 29 days of the experiment, standard indices for the assessment of feed utilization, external characteristics, fish condition, chemical composition of muscles and composition of fatty acids were measured. The feed variants with the addition of green algae (chlorella and algae groups) appeared to be nutritionally more favorable in our experiment. A higher content of PUFAs and total amount of fats (expressed in units of weight) were found in the groups of fish fed the green algae and algae from waste water treatment supplemented feed.
Description in English:
Description in Czech:
Year of submission: 2019
Year of transmission:
RIV identification number:
URL:
https://acta.mendelu.cz/67/1/0091/
 
Entry made by: Markéta Hejčová, DiS.
Last change:
04/14/2020 08:26 (Šárka Novotná)

Evaluation of publication:

123
4
5
        
1
2
3
4
5
bad
 
good
        
uninteresting
 
interesting
Assessed: 0Average score: -        Assessed: 0Average score: -
1
2
3
4
5
        
1
23
4
5
amateur
 
professional
        
theoretical
 
practical
Assessed: 0
Average score: -
        
Assessed: 0
Average score: -


Source specification:

Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis = Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. Brno: ISSN 1211-8516.

Original name:
Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis = Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
Kind of publication:
Periodikum
ISSN:
1211-8516
Country of publisher:
Czech Republic
Place of publishing:
Brno
Publisher:
Mendelova univerzita v Brně
URL:
http://acta.mendelu.cz/
Reviewed magazine:
no
Original language: Czech
Key words:
czech: zemědělství, původní vědecké práce
Annual volumes:
Volume
Annual volumeLocation
431995Ústřední knihovna - ÚK Brno
43
1995
Informační centrum-studovna
44
1996
Ústřední knihovna - ÚK Brno
44
1996
Informační centrum-studovna
45
1997Ústřední knihovna - ÚK Brno
45
1997
Informační centrum-studovna
46
1998Ústřední knihovna - ÚK Brno
46
1998
Informační centrum-studovna
471999
Ústřední knihovna - ÚK Brno
471999
Informační centrum-studovna
482000
Ústřední knihovna - ÚK Brno
48
2000Informační centrum-studovna
492001Ústřední knihovna - ÚK Brno
49
2001Ústřední knihovna - ÚK Lednice
49
2001
Informační centrum-studovna
502002
Ústřední knihovna - ÚK Brno
502002
Informační centrum-studovna
51
2003
Ústřední knihovna - ÚK Brno
51
2003Ústřední knihovna - ÚK Lednice
51
2003
Informační centrum-studovna
52
2004Ústřední knihovna - ÚK Lednice
52
2004
Informační centrum-studovna
522004Informační centrum-čítárna časopisů
532005Ústřední knihovna - ÚK Lednice
532005
Informační centrum-studovna
53
2005
Informační centrum-čítárna časopisů
54
2006
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
54
2006
Informační centrum-studovna
542006Informační centrum-čítárna časopisů
55
2007Ústřední knihovna - ÚK Lednice
55
2007Informační centrum-studovna
55
2007
Informační centrum-čítárna časopisů
56
2008
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
56
2008
Informační centrum-studovna
56
2008
Informační centrum-čítárna časopisů
57
2009Ústřední knihovna - ÚK Lednice
57
2009Informační centrum-studovna
57
2009
Informační centrum-čítárna časopisů
58
2010
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
582010
Informační centrum-studovna
58
2010
Informační centrum-čítárna časopisů
59
2011
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
59
2011
Informační centrum-studovna
592011
Informační centrum-čítárna časopisů
60
2012
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
602012
Informační centrum-studovna
60
2012
Informační centrum-čítárna časopisů

Sublibraries
NameNumber
Institute
Librarian
Phone
E-mail
Ústřední knihovna - ÚK Brno
943/1
+420 545 135 035
berenike@seznam.cz
Informační centrum-studovna
944/3
IC ISI CUDMgr. Bc. Jarmila Šnyrchová+420 545 136 201jarmila.snyrchova@mendelu.cz
Ústřední knihovna - ÚK Lednice943/3+420 519 367 395alena.galbava@mendelu.cz
Informační centrum-čítárna časopisů
944/4IC ISI CUDLenka Čadílková
+420 545 135 039
lenka.cadilkova@mendelu.cz

Person responsible:
Helena Antonínová
 
Entry made by:
Last change: 05/05/2020 12:58 (Šárka Novotná)

Evaluation of publication:

1
2
3
4
5
        
123
4
5
bad
good
        
uninteresting
interesting
Assessed: 19
Average score: 3.95
        
Assessed: 17
Average score: 4.00
1
2
34
5
        
12
3
4
5
amateur
professional        
theoretical
practical
Assessed: 16Average score: 4.06
        
Assessed: 13
Average score: 4.38