Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF) - zoznam projektov


Aplikácie zobrazujú zoznam projektov vybraného pracoviska.

Počet nájdených záznamov: 91

StavNázovOdDoDruhGarantPracovisko
Biologicky aktivní látky v čerstvých plodech a výrobcích z integrované produkce jablek20092011NAZVA. NěmcováÚPTZP ZF
Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky (QJ1210258)20122016NAZVJ. BalíkÚPTZP ZF
Fyzikálně-chemické vlastnosti odrůd hrušek v období zrání a posklizňovém dozrávání v chladírenském skladování (5/2013/591)20132014IGAJ. GoliášÚPTZP ZF
Fyziologické předpoklady a inovace skladovatelských technologií jádrového ovoce. (EP9275)19992002NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Harmonizace vzdělávacího programu Zahradnické fakulty MZLU v Brně s evropskými standardy (155/2006)20062008RPJ. BalíkÚPTZP ZF
Hodnocení antioxidační kapacity méně známých ovocných druhů (8/2010/591)20102010IGAJ. BalíkÚPTZP ZF
Hodnocení jakosti révových vín, jejich napodobenin a harmonizace analytických metod s normami EU. (EP0960976032)19961997NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Hodnocení korelačních vztahů látkového složení révových vín a vinných destilátů (IGA 1/2008/591)20082008IGAJ. BalíkÚPTZP ZF
Hodnocení korelačních vztahů látkového složení révových vín a vinných destilátů (2006)20062006IGAJ. BalíkÚPTZP ZF
Implementace ECTS na MZLU v Brně a získání certifikátu Evropské komise ECTS Label20102010RPA. NěmcováÚPTZP ZF
Inovace laboratorních výuky v zahradnických studijních programech20092009FRVŠJ. BalíkÚPTZP ZF
Inovace pěstitelského systému třešní. Vyhodnotit pokusné varianty a doporučit nejvhodnější podmínky použití nízko-kyslíkaté atmosféry pro dlouhodobé skladování. (QD 1047)20012004NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Inovace výuky předmětů Skladování zahradických produktů a Úchova řezaných květin20092009FRVŠM. FruhwirtÚPTZP ZF
Inovace výuky předmětu Skladování zahradnických produktů (2035/2010)20102010FRVŠA. NěmcováÚPTZP ZF
Inovace výuky předmětů Technologické laboratoře I. a II. (2391/2009)20092009FRVŠA. NěmcováÚPTZP ZF
Inovace výuky předmětů Technologické laboratoře mgr. a Zpracování zahradnických produktů20092009FRVŠJ. Joklová KaňováÚPTZP ZF
Inovace výuky předmětů Zpracování zahr. produktů a Technologické laboratoře (120/2004)20042004FRVŠA. NěmcováÚPTZP ZF
Instrumentální zajištění inovací praktických cvičení ve studijních programech Zahradnictví a Zahradnické inženýrství (1983/A/a/2007)20072007FRVŠJ. BalíkÚPTZP ZF
Integrovaná produkce třešní a višní (1G58071)20052009NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Jednorázové poradenství (OS5120171)20122012J. BalíkÚPTZP ZF
Jednorázové poradenství (9503/OS5130101)20132013J. BalíkÚPTZP ZF
Jednorázové poradenství (OS 515 0151)20152015J. BalíkÚPTZP ZF
Komplexní inovace pěstitelských systémů a skladování slivoní (2007)20072007NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Kondenzované anthokyaniny - analýza, příprava, (bio)transformace a možnosti využití (GAČR P206/10/0625)20102012GAČRJ. BalíkÚPTZP ZF
Kondenzované antokyaniny - analýza, (bio)transformace a možnosti využití (203/08/0349)20072007GAČRJ. BalíkÚPTZP ZF
Kondenzované antokyaniny - analýza (bio)transformace a možnosti využití20092012GAČRJ. BalíkÚPTZP ZF
Látkové složení náhražek sudů barrique. (IGA-ZF/2015-AP008)20152015IGAP. HícÚPTZP ZF
Management jakosti potravinových zdrojů (682/2005)20052005RPJ. BalíkÚPTZP ZF
Moderní technologie výroby révových vín v kontextu evropského vinařství (EP0960996031)19961999NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Modernizace instrumentální laboratorní techniky pro výuku zahradnických oborů (1388/2010)20102010FRVŠA. NěmcováÚPTZP ZF
Multimediální praktikum analýzy révových vín (2085/F4d/2006)20062006FRVŠJ. BalíkÚPTZP ZF
Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem20092013NAZVJ. BalíkÚVV ZF
Odrůdy jablek se zvýšeným obsahem biologicky aktivních látek a jejich využití při výrobě funkčních potravin. (91B028)20092013NAZVA. NěmcováÚPTZP ZF
Odrůdy jablek se zvýšeným obsahem biologicky aktivních látek a jejich využití při výrobě funkčních potravin. (101B006 )20102014NAZVA. NěmcováÚPTZP ZF
Odrůdy jablek se zvýšeným obsahem biologicky aktivních látek a jejich využití při výrobě funkčních potravin. (111B002)20112014NAZVA. NěmcováÚPTZP ZF
Optimalizace analytických metod pro hodnocení jakosti nápojů metodou GC (131/2004)20042004FRVŠJ. GoliášÚPTZP ZF
Optimalizace texturních vlastností džemů20142014Smluvní výzkumA. NěmcováÚPTZP ZF
Optimalizace vysokoškolského studia zahradnických oborů na Zahradnické fakultě v Lednici (CZ.1.07/2.2.00/15.0122)20102013OPP. KučeraÚPTZP ZF
Optimalizace vysokoškolského studia zahradnických oborů na Zahradnické fakultě v Lednici2013--OPP. KučeraÚPTZP ZF
Pěstování slivoní a skladování (2006)20062006NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Physiologische prozesse und korrelierende Qualitätskomponenten in Abhängigkeit von Kühl-,Ultra Low Oxygen und ozonierte Lagerung gartenbaulicher Frischproduktion (42p17)20052005InýJ. GoliášÚPTZP ZF
Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti (GA525/06/1757)20062008GAČRJ. BalíkÚPTZP ZF
Postdoktorské pozice v technických a ekonomických oborech na MENDELU (CZ.1.0.7/2.3.00/30.0031)20122015OPJ. BalíkDPEF PEF
Rozvoj instrumentace analýzy jakosti a autentičnosti zahradnických produktů (410/Aa/2006)20062006FRVŠJ. BalíkÚPTZP ZF
Rozvoj instrumentace ve studentských laboratořích20122012FRVŠJ. BalíkÚPTZP ZF
Rozvoj instrumentální techniky oboru vinohradnictví a vinařství (113/2004)20042004FRVŠM. KyselákováÚPTZP ZF
Rozvoj laboratoří studijních disciplin zaměřených na posklizňové technologie a kontrolu jakosti zahradnických produktů (FRVŠ 1412/A)20102010FRVŠJ. BalíkÚPTZP ZF
Rozvoj senzorické laboratoře pro výuku posluchačů studijních oborů Jakost rostlinných potravinových zdrojů a Vinohradnictví a vinařství (IN5150281)2015--RPJ. BalíkÚPTZP ZF
Rozvoj studijních disciplin pro hodnocení a řízení jakosti rostlinných a potravinových zdrojů (FRVŠ 2008/1326/A)20082008FRVŠJ. GoliášÚPTZP ZF
Rozvoj výuky posklizňových technologií řízení jakosti zahradnických produktů ( 611/2006)20062006RPJ. BalíkÚPTZP ZF
Řešení aktuálních problémů integrované a organické produkce třešní a višní (111A146)20112014NAZVA. NěmcováÚPTZP ZF
Řešení aktuálních problémů pěstování třešní a višní s tržní kvalitou plodů se zaměřením na ekologicky šetrné postupy (QJ1210275)20122016NAZVA. NěmcováÚPTZP ZF
Řešení současných problémů integrované produkce třešní a višní (101A211)20102014NAZVA. NěmcováÚPTZP ZF
Skladování zeleninových druhů v plynných směsích (555/9503/OS5110791)20112011J. GoliášÚPTZP ZF
Smluvní výzkum "Návrh potravinářského využití plodů bezu černého a příprava podkladů pro podání užitného vzoru. (555/9503/OS5100831)20102011J. BalíkÚPTZP ZF
Specifický výzkum1999--SpecifickýA. NěmcováÚPTZP ZF
Srovnání obsahových složek plodů rodu Actinidia pěstovaných na území ČR (IGA - ZF/2018 - AP003)20182018IGAM. HorákÚPTZP ZF
Studium experimentálních podmínek analýzy antioxidační kapacity v rostlinném materiálu (2006)20062006IGAJ. BalíkÚPTZP ZF
Studium genomu zahradnických druhů rostlin a využití jejich genetického potenciálu ke zvýšení rezistance proti patogenům a zlepšení kvality produktů (MSM 621 5648908)20062006VZJ. BalíkÚPTZP ZF
Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínech (GP525/03/P132)20032005GAČRJ. BalíkÚPTZP ZF
Studium metabolického profilu jablek v závislosti na podmínkách pěstování a skladování (525/08/1135)20072007GAČRJ. BalíkÚPTZP ZF
Studium metabolického profilu jablek v závislosti na podmínkách pěstování a skladování (GAČR 2009)20092011GAČRJ. GoliášÚPTZP ZF
Studium metabolismu a difúze v živé tkáni pomocí MR zobrazování a MR spektroskopie a využití těchto poznatků pro diagnostické účely. (GV309/97/K048)19972002GAČRJ. GoliášÚPTZP ZF
Studium produkce těkavých aromatických složek v ovocných plodech a kvašených nápojích plynově chromatografickou technikou headspace gas analýza (32/2004)20042004IGAJ. GoliášÚPTZP ZF
Studium profilu anthokyaninových barviv modrých odrůd Vitis vinifera a růžových vín (2006)20062006IGAJ. BalíkÚPTZP ZF
Studium vlivů stresových reakcí a metabolitů na jakost ovoce a zeleniny a ochrana proti nim (1993)19931995GAČRJ. GoliášÚPTZP ZF
Technologické řešení jablečného nealkoholického nápoje s podílem dužniny (SV5120051)20122012J. BalíkÚPTZP ZF
Technologie utěsnění plovoucího víka u nádob s vínem (TG02010074)20182019TAČRP. HícÚPTZP ZF
Testování vybraných analytických parametrů dodaných odrůd jablek (555/9503/OS5110791)20112011J. BalíkÚPTZP ZF
Tvorba moderních systémů pěstování slivoní. Výběr vhodných odrůd a vypracování dlouhodobého skladování plodů slivoní v podmínkách nízkokyslíkaté atmosféry. (QD 1408)20012004NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Tvorba skladovatelných odrůd jablek s odolností proti skládkovým chorobám. Identifikace plísňového napadení u citlivých drůd jablek během chladírenského skladování prostřednictvím uvolňovaných plynných metabolitů z neporušeného plodu, jako je etylén a těkavé aromatické látky ve vztahu k celistovosti povrchové vrstvy. (QF 4116)20042007NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Untersuchungen zu qualitätsmodulierenden Nacherntefäktoren an Früchten ausgewählter Aprikosen - und Pfirsichsorten aus südmährischen und niederösterreichischen (Kontakt 1999)19991999AKTIONJ. GoliášÚPTZP ZF
Vliv surovin a technologie zpracování na obsah zdravotně prospěšných polyfenolických látek v révových vínech (QD1155)20012004NAZVM. KyselákováÚPTZP ZF
Vplyv základných číriacích prostriedkov na zmeny antioxidačnej kapacity vín (3/2009/591)20092009IGAJ. BalíkÚPTZP ZF
Výběr vhodných odrůd pro ekologické systémy pěstování jabloní (HLG2013)20122012NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Vybrané problémy pěstitelských systémů slivoní, rozšířené o skladování plodů (QH81235)20082012NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Využití kontinuální superkritické fluidní extrakce (SFE) oxidem uhličitým a GC-MS v analýze alkoholických nápojů (GA525/99/1570)19992001GAČRJ. GoliášÚPTZP ZF
Využití NIR spektroskopie při hodnocení autentičnosti ovocných šťáv20122012IGAA. NěmcováÚPTZP ZF
Využití NIR spektroskopie při hodnocení autentičnosti ovocných šťáv20122012IGAP. ŠnurkovičÚPTZP ZF
Využití odpadů ze zpracování hroznů pro potravinářství (IGA - ZF/2016 - DP004)20162017IGAJ. BalíkÚPTZP ZF
Využití réví pro výzkum a vývoj pomocné látky pro ekologickou ochranu rostlin (TH02030620)20172020TAČRJ. BalíkÚPTZP ZF
Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu20132013J. BalíkÚPTZP ZF
Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu. (555/9510/SV5130131)20132013Smluvní výzkumJ. BalíkÚPTZP ZF
Vývoj antioxidační kapacity červených vín v rozdílných podmínkách skladování (IGA 2008)20072007IGAJ. BalíkÚPTZP ZF
Vývoj nového technologického postupu snižování siřičitanů ve víně (5/2011/591)20112012IGAJ. BalíkÚPTZP ZF
Výzkum moderních metod skladování jablek (111B143)20112014NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Výzkum nové metody skladování jablek (NAZV )20092013NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Výzkum vlivu 1-MCP na skladování jablek (NAZV 2008)20092012NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF
Vzorník barev vína (RP/192/2008)20082009InýJ. BalíkÚPTZP ZF
Zhodnocení odpadů z vinohradnictví a vinařství na biologicky aktivní látky (COST CZ LD 14038 )20142016InýJ. BalíkÚPTZP ZF
Zvyšování kvality skladovaných jablek optimalizací skladovacího režimu (EP0960996030)19961999NAZVJ. GoliášÚPTZP ZF



Legenda:
Aktívne stavy:podanýprijatýpripravovanýriešenýukončený
Neaktívne stavy:neobhájenýobhájenývyradenýzamietnutýzrušený