Přehled vypsaných témat - Provozně ekonomická fakultaHelp


Základní údaje

Typ práce: Disertační práce
Název tématu: Factors limiting sufficient food production in developing countries
Stav tématu: schváleno (doc. Ing. Mgr. Jitka Janová, Ph.D. - vedoucí pracoviště)
Vedoucí práce: doc. Ing. Václav Adamec, Ph.D.
Fakulta: Provozně ekonomická fakulta
Garantující pracoviště: Ústav statistiky a operačního výzkumu (PEF)
Max. počet studentů: 1
Navrhl: doc. Ing. Václav Adamec, Ph.D.
Abstrakt: Many Asian and African countries currently have excellent natural conditions for agricultural production allowing several harvests a year. However, many countries are unable to provide sufficient food for the population. The candidate is anticipated to explore factors limiting adequate production of food commodities and production of ready-to-eat food in developing countries both for domestic consumption and export. He/she is expected to develop and apply quantitative methods to explore relationships between food production and economic and demographic variables and formulate proposals to improve performance of the agrarian sector in developing countries.



Omezení k tématu

K přihlášení řešitele na téma je potřeba splnění jednoho z následujících omezení

Omezení na studijní program
Tabulka zobrazuje omezení na studijní program, obor, specializaci, který musí mít student zapsán, aby se mohl na dané téma přihlásit.

ProgramOborSpecializace
D-EMA Economics and ManagementD-EMA-REPA Business Management and Economics-- nezadáno --
D-EM Ekonomika a management-- nezadáno -- -- nezadáno --