Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

doc. Ing. Václav Adamec, Ph.D.
Identifikační číslo: 12162
Univerzitní e-mail: vaclav.adamec [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - docent - Ústav statistiky a operačního výzkumu (PEF)

Kontakty     Výuka     Publikace     Životopis     
Stáže     Vedené práce     Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Diplomová práce
Název práce:Trendy ve spotřebě potravin v České republice a na Slovensku
Autor: Ing. Tatiana Žabková
Pracoviště: Ústav statistiky a operačního výzkumu (PEF)
Vedoucí práce: doc. Ing. Václav Adamec, Ph.D.
Oponent:doc. Ing. Luboš Střelec, Ph.D.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Slovenština

Čeština        Slovenština        Angličtina

Název práce:Trends in Food Consumption in the Czech Republic and Slovakia
Abstrakt:Žabková, T. Trends in Food Consumption in the Czech Republic and Slovakia. Diploma thesis. Brno: Mendel University, 2020. This diploma thesis deals with the development trends in food consumption in the Czech and Slovak Republic from 1989 to the present period. The basic trends in consumption per capita of chosen food types in these countries are ascertained through the regression analysis. Part of this work is evaluation and comparison of money expenses for food of Czech and Slovak households of employees, self-employed persons and pensioners. A growing trend has been shown in consumption of fruit, vegetables, poultry meat and cheese. On the other hand, consumption of following meals has during previous years decreased: bread, pork, beef, cow´s milk, butter, eggs and potatoes. The empirical analysis has clearly demonstrated that consumption trends of previous period significantly influence how much are Slovak and Czech households spending on food.
Klíčová slova:Czech Republic, Slovakia, consumption, net money income, food expenditure, time series, econometric model, Food consumption, regression analysis

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

.posudek vedoucíhoposudek oponenta
Závěrečná prácePosudek vedoucíhoPosudek oponenta

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

upozorněníPokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele doc. Ing. Václav Adamec, Ph.D..