Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Identifikační číslo: 12122
Univerzitní e-mail: miroslav.horak [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - odborný asistent - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Výzkumník projektu II - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)

     
     Závěrečná práce
     
     
     Vedené práce     Konference
     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce:
Diplomová práce
Název práce:
Výroba nealkoholických nápojů z netradičních surovin
Autor:
Pracoviště: Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedoucí práce:
Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Oponent:
doc. Ing. Tomáš Vyhnánek, Ph.D.
Stav závěrečné práce:
Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Název práce:Production of non-alcoholic beverages from non-traditional raw materials
Abstrakt:
The goal of this diploma thesis was to describe the substance composition of non- alcoholic beverages and their technological processing. Focus on using wheat to produce such beverages, suggest and prepare several variations of non-alcoholic beverages. The basic raw material of all prepared beverages was PS Karkulka or Skorpion colored wheat from two years of harvest, 2015 and 2016. A total of 17 malt beverages were produced, 9 of which contained wort obtained from PS Karkulka wheat and 8 from Skorpion wheat. Juice (grape, cherry), extracts (elder, lavender, lavender with lemon), apple cider or apple juice from the concentrate were added to the malt. Finally, the drinks were diluted with distilled water to the desired refraction. They were neither sweetened nor acidified. Selected parameters were arranged to those produced beverages using laboratory and sensory methods. The results were then statistically evaluated and processed.
Klíčová slova:
production technology, colored wheat, non-alcoholic beverages, malt beverage

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

.posudek oponenta
Závěrečná práce

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

upozornění
Pokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Miroslav Horák, Ph.D..