Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Identifikační číslo: 12122
Univerzitní e-mail: miroslav.horak [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - odborný asistent - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)

Kontakty
     
     Závěrečná práce
     
Publikace     
Orgány
     
Vedené práce
     
Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce:
Diplomová práce
Název práce:Výroba nealkoholických nápojů z netradičních surovin
Autor:
Ing. Martina Sedláčková
Pracoviště:
Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedoucí práce:
Oponent:
doc. Ing. Tomáš Vyhnánek, Ph.D.
Stav závěrečné práce:
Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Název práce:Výroba nealkoholických nápojů z netradičních surovin
Abstrakt:Cílem této diplomové práce bylo popsat látkové složení nealkoholických nápojů a jejich technologické zpracování. Zaměřit se na využití pšenice k výrobě takových nápojů navrhnout a připravit několik variant nealkoholických nápojů. Základní surovinou všech připravených nápojů byla barevná pšenice PS Karkulka nebo Skorpion ze dvou roků sklizně, 2015 a 2016. Bylo vyrobeno celkem 17 sladových nápojů, 9 z nich obsahovalo sladinu získanou z pšenice PS Karkulka a 8 z pšenice Skorpion. Ke sladině byly následně přidávány vyrobené šťávy (hroznová, višňová), výluhy (bezový, levandulový, levandulový s citronem), jablečný mošt či jablečná šťáva z koncentrátu. Nápoje byly nakonec zředěny destilovanou vodou na požadovanou refrakci. Nebyly nijak doslazovány ani přikyselovány. U vyrobených nápojů byly stanoveny vybrané parametry pomocí laboratorních a senzorických metod. Výsledky byly následně statisticky vyhodnoceny a zpracovány.
Klíčová slova:
barevné pšenice, nealkoholické nápoje, sladový nápoj, technologie výroby

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

upozornění
Pokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Miroslav Horák, Ph.D..