Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Identifikační číslo: 12122
Univerzitní e-mail: miroslav.horak [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - odborný asistent - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Výzkumník projektu II - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)

     
Výuka
     
     Publikace     
     
Vedené práce
          

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce:
Diplomová práce
Název práce:
Sledování změn sacharózy v nápojích
Autor:
Pracoviště:
Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedoucí práce:
Oponent:
Stav závěrečné práce:
Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:
Čeština

Čeština        Angličtina

Název práce:
Observating Changes of Sucrose in Beverages
Abstrakt:
The Master thesis was made at Department of Post-Harvest Technology of Horticulture Faculty of Mendel University in Brno in 2012/2014.The thesis is devided into the two parts, theoretical and experimental part. First of all I classified and described beverages and carbohydrates which is the theoretical part of the thesis. Next chapters describe individual form of carbohydrates, natural and artificial as well which occur in beverages. Apart of this, I also introduced its properties, occurrence, importance and possible methods of analysis.A great deal of attention of this thesis is given to the experimental part which is concentrated on speed of decomposition of sucrose in different pH, thus influence of action of citric acid and oxalic acid, which were mixed up in concentrations 1 and 5 %. The decomposition was also observed in fruit juices.The methods used for subsequent determination of carbohydrates were method of Luffa-Schoorla and enzymatic determination of carbohydrates with using of set K-SUFRG Megazyme.Efficiently operated inversion acids, mainly oxalic acid.
Klíčová slova:
sucrose, glucose, invert, Luff-Schoorl method, enzymatic determination of sugars, fructose

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

upozorněníPokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Miroslav Horák, Ph.D..