Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Identifikační číslo: 12122
Univerzitní e-mail: miroslav.horak [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - odborný asistent - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Výzkumník projektu II - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)

     Výuka     
     
Publikace     
Orgány
     
Vedené práce
     
Konference
     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce:
Bakalářská práce
Název práce:
Možnosti regulace kyselin v hroznových moštech a vínech
Autor:
Pracoviště:
Vedoucí práce:
Oponent:Ing. Miloš Jurica, Ph.D.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Slovenština

Čeština        Slovenština        Angličtina

Název práce:Options of regulation acid in grape musts and wines
Abstrakt:
The aim of this thesis was to describe the selected organic acids in wines and musts . The most important acids in grapes are tartaric acid and malic acid . Then describe the physiological characteristics of the grapes ripening affecting acidity . According to them, it is possible to determine exactly when in the vineyard may apply specific agro-technical interventions . Although there is a quality wine in the vineyard , it is very important technological processing . In grades where there is non-ideal malic acid and tartaric acid in musts and wines is applicable regulation acids , increasing or decreasing acidity. Acidification can be achieved by means of tartaric acid , lactic acid and citric acid. Conversely common acidification can be de-acidified using blending wines , hydrogen carbonate calcium and other conventional methods or modern viticultural biodegradation acids , which are in sharp taste degrade malic acid to softer lactic acid .
Klíčová slova:organic acids, regulation of acid, acidification, de-acidification, malolactic fermentation

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

upozorněníPokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Miroslav Horák, Ph.D..