Lidé na MENDELU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Sylvie Formánková, Ph.D. (roz. Gurská)
Identifikační číslo: 4780
Univerzitní e-mail: sylvie.formankova [at] mendelu.cz
 
Akademická pracovnice - odborná asistentka - Ústav managementu (PEF)
Vědecko-výzkumná pracovnice - Ústav informatiky (PEF)

Kontakty     Výuka     Závěrečná práce     Projekty     
Publikace     Orgány     Vedené práce     Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Diplomová práce
Název práce:Branch Environment of Organic Agricultural Land in the Czech Republic and United Kingdom
Autor: Ing. Alexandra Mamrillová
Pracoviště: Ústav managementu (PEF)
Vedoucí práce: Ing. Sylvie Formánková, Ph.D.
Oponent:Ing. Renata Kučerová, Ph.D.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Angličtina

Čeština        Angličtina

Název práce:Branch Environment of Organic Agricultural Land in the Czech Republic and United Kingdom
Abstrakt:MAMRILLOVÁ, A. Branch Environment of Organic Agriculture Land in the Czech Republic and UK. Diploma Thesis. Brno: Mendel University. 2013. The diploma thesis focuses on comparison of the factors that affect the environment of organic farming in the Czech Republic and United Kingdom, particularly the assessment of political, economic, social, technological and ecological environment. It compares the national and international environment, level of the environment through Porter's Diamond, propose strategies, industry analysis and situational analysis. Based on analysis development are strategies and recommendations set up for smaller farmers in the sector (farms size under 10 ha). Thesis focuses on organic farming in general and a sub-sector of poultry meat. Proportion of the organic land on overall land rate in percentage in the Czech Republic exceeded 10% and joined in 2010 countries with the highest shares of organic agricultural land in the World. Despite the fact, organic products are not very popular in the Czech Republic and create only 1% on overall foods sales. Contrary, organic production is very popular and well developed in the UK with long history. UK market creates new services and organic products. Annual sales are 51,7 billion CZK in UK in compare to 1,6 billion CZK in the Czech Republic. Rapid growing trends on sales are observed in meat, mainly in poultry. Organic poultry meat increased sales by 6,6% in UK in 2011. In the Czech Republic, there was a rapid annual rate on change between years of 2010-2011 by 58% upwards on poultry farming meat. Positive impact on growing poultry demand and organic food in general is influenced with urgent questions asked about reliance on low-quality food and some other scandals on food market within the EU like horsemeat scandal and spoilt meat imports.
Klíčová slova:organic farming, organic agriculture land, microenvironment, macroenvironment, branch analysis, poultry meat

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Závěrečná prácePřílohy prácePosudek vedoucíhoPosudek oponenta

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

Pokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Sylvie Formánková, Ph.D..