Lidé na MENDELU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Sylvie Formánková, Ph.D. (roz. Gurská)
Identifikační číslo: 4780
Univerzitní e-mail: sylvie.formankova [at] mendelu.cz
 
Akademická pracovnice - odborná asistentka - Ústav managementu (PEF)
Vědecko-výzkumná pracovnice - Ústav informatiky (PEF)

Kontakty     Výuka     Závěrečná práce     Projekty     
Publikace     Orgány     Vedené práce     Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Diplomová práce
Název práce:Odvětvové prostředí organického vinohradnictví v České republice a na Novém Zélandu
Autor: Ing. Naďa Hanusová
Pracoviště: Ústav managementu (PEF)
Vedoucí práce: Ing. Sylvie Formánková, Ph.D.
Oponent:doc. Ing. Helena Chládková, Ph.D.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Angličtina

Čeština        Angličtina

Název práce:Branch Environment of Organic Viticulture in Czech Republic and New Zealand
Abstrakt:The diploma thesis focuses on comparing the factors that affect the environment of organic viticulture in the Czech Republic and New Zealand, particularly the assessment of political, economical, social, technological and ecological environment. It compares the national and international environment, competitive environment according to Grove's model, propose future scenarios, industry analysis and situational analysis. The recommendations and strategies are based on analysis developed. Organic viticulture passes a major change in the European Union legislation. The Standing Committee on Organic farming has agreed on new rules for labeling bottles containing wine from organically grown grapes. From the harvest in 2012, growers will be able to mark a bottle as 'organic wine'. The European Commission also approved 30 certification agencies worldwide to work under this equivalence with the EU regulation. Among these 30 agencies included the BioGro, which is New Zealand's leading organic certifier. Organically farmed vineyards formed 4.9% share of the total area of vineyards in the Czech Republic in the 2011, New Zealand proportion is 1% higher. The essential difference between New Zealand and the Czech Republic is in the question of satisfying domestic consumption by wine production. New Zealand export of wine grows rapidly and increased from 15.2 million liters in 1998 to 154 million liters in 2011, which is ten times more. Czech organic wines have much to offer to consumers. They have received many prestigious awards at international competitions but the foreknowledge of customers is very low and organic wine is drunk mostly by regular consumers. That is why this is necessary to be changed it marketing activities are requires. The popularity of organic wine is expected to grow mainly on foreign markets. New Zealand organic wine are extremely popular and it is about to attain the Asian market.
Klíčová slova:PESTE analysis, organic viticulture, situation analysis, branch environment

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Závěrečná prácePřílohy prácePosudek vedoucíhoPosudek oponenta

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

Pokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Sylvie Formánková, Ph.D..