Lidé na MENDELU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Sylvie Formánková, Ph.D. (roz. Gurská)
Identifikační číslo: 4780
Univerzitní e-mail: sylvie.formankova [at] mendelu.cz
 
Akademická pracovnice - odborná asistentka - Ústav managementu (PEF)
Vědecko-výzkumná pracovnice - Ústav informatiky (PEF)

Kontakty     Výuka     Závěrečná práce     Projekty     
Publikace     Orgány     Vedené práce     Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Bakalářská práce
Název práce:Odvětvové prostředí vinařství v České republice a na Novém Zélandu.
Autor: Ing. Naďa Hanusová
Pracoviště: Ústav managementu (PEF)
Vedoucí práce: Ing. Sylvie Formánková, Ph.D.
Oponent:doc. Ing. Helena Chládková, Ph.D.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Angličtina

Čeština        Angličtina

Název práce:Environment of the Branch of Viticulture in the Czech Republic and New Zeland
Abstrakt:This bachelor thesis concerns charting the environment sector of viticulture in the Czech Republic and New Zealand and it identifies the leading factors influencing this branch. The thesis is based on comparing the results of international, national and regional environment, Porter's PESTE analysis and methodological apparatus including market size, industry level, life cycle, competition, dependence, profitability and attractiveness in the wine sector. New Zealand is ranked among the farthest wine growing countries from the Czech Republic and there obtain quite different conditions for cultivation. But there were no apparent differences between Czech Republic and New Zealand in the field of wine market 10 years ago. However, during recent years New Zealand has recorded huge progress. While in 2001 in both countries dominated imports over exports, currently in New Zealand exports to foreign countries are almost three times higher than imports. The situation is opposite in the Czech Republic. Wine imports are more than eight times higher than exports. This is also due to the preference of foreign wine among Czech consumers. Wine consumption in the Czech Republic is covered by domestic production only from 35%. A full 80% of wine produced in New Zealand is also consumed there. The wines from New Zealand are also enormously demanded abroad especially for their high quality branded wines produced in pure nature. Czech wines are not so well known around the world, therefore Czech winemakers should try to change this fact and get more in the subconscious especially of the customers in the Czech Republic and later abroad. The first step should be to increase informedness of customers about the quality of Czech wines and production and prevent foreign wine preferences. In what these two countries do not differ is economic development, social development and efforts to use the latest technology. Viticulture in both countries remains very popular and in the future can be expected even greater interest in this field.
Klíčová slova:viticulture, wine sector, PESTE analysis

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Závěrečná prácePosudek vedoucíhoPosudek oponenta

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

Pokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Sylvie Formánková, Ph.D..