Lidé na MENDELU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Blanka Kocourková, CSc.
Identifikační číslo: 3906
Univerzitní e-mail: blanka.kocourkova [at] mendelu.cz
 
Vědecko-výzkumná pracovnice - Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství (AF)
 
Externí učitelka - Institut celoživotního vzdělávání (MENDELU)
Externí učitelka - Agronomická fakulta (MENDELU)

Kontakty     Výuka     Publikace     Vedené práce     Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Bakalářská práce
Název práce:Možnosti ovlivnění klíčivosti bazalky pravé (Ocimum basilicum .L)
Autor: Bc. Charanpreet Kaur Panesar
Pracoviště: Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství (AF)
Vedoucí práce: Ing. Blanka Kocourková, CSc.
Oponent:Ing. Prokop Šmirous, Ph.D.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Název práce:Možnosti ovlivnění klíčivosti bazalky pravé (Ocimum basilicum .L)
Abstrakt:Bazalka je významná , léčivá , aromatická a kořeninová rostlina. Její původ je v Indii, zde je považována za významnou a posvátnou rostlinu . Do Evropy se rozšiřila jako koření a stále se zvětšuje její obliba. Základem úspěchu pěstování jak v Indii, tak dalších zemí světa i ČR je kvalitní osivo. V práci jsme se zabývali možnostmi ovlivnění kličivosti semen bazalky. K pokusu jsme použili 2 odrůdy a to odrůdu Dark Green, která je původní odrůdou indickou a odrůdu Manés, která byla vyšlechtěna v semenářske firmě SEMO Smržice a.s. Na základě našich testů, můžeme říci, že: odrůda DARK GREEN při teplotách 15, 18, 21 hodin zvyšuje klíčivost a snižuje se MTG při 18, 21 hodinách. Odrůda Mánes při teplotách 12, 15, 18 hodin zvyšuje klíčivost a MTG se snižuje při 12, 15, 18 hodinách. Můžeme konstatovat, že pro předkličování bazalky je optimální doba při 200 C 12 až 21 hodin, časový interval závisí na partii osiva. Výsledky jsou roční a orientační. Pro rozvoj metody předlkličování osiva bazalky, je třeba pokračovat v této práci.
Klíčová slova:odrůdy, Bazalka, teplota, klíčivost

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Závěrečná práceErrataPosudek vedoucíhoPosudek oponenta

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

Pokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Blanka Kocourková, CSc..