Lidé na MENDELU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Blanka Kocourková, CSc.
Identifikační číslo: 3906
Univerzitní e-mail: blanka.kocourkova [at] mendelu.cz
 
Vědecko-výzkumná pracovnice - Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství (AF)
 
Externí učitelka - Institut celoživotního vzdělávání (MENDELU)
Externí učitelka - Agronomická fakulta (MENDELU)

Kontakty     Výuka     Publikace     Vedené práce     Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Bakalářská práce
Název práce:Možnosti ovlivnění mikrobiologické čistoty potravin pomocí léčivých rostlin
Autor: Ing. Lucie Pelcová
Pracoviště: Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství (AF)
Vedoucí práce: Ing. Blanka Kocourková, CSc.
Oponent:Ing. Pavla Pospíšková, Ph.D.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Název práce:Možnosti ovlivnění mikrobiologické čistoty potravin pomocí léčivých rostlin
Abstrakt:V závěrečné práci se sledovala mikrobiologická čistota džusů a možnosti jejího ovlivnění pomocí extraktů z vybraných druhů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin (LAKR). Hodnocen byl výskyt skupin Clostridium, Bacillus, E.coli, Enterococcus, Pseudomonas, plísně a kvasinky, psychrotrofní mikroorganismy a celkový počet mikroorganismů. Do otevřených džusů byly přidány extrakty z těchto rostlin: fenykl obecný (Foeniculum vulgare, var. dulce, L.), heřmánek lékařský (Matricaria recutica, L.), chmel otáčivý (Humulus lupulus, L.) a kmín kořenný (Carum carvi, L.). Po přidání extraktů byly dosaženy velmi dobré výsledky v omezení růstu skupin Clostridium, Bacillus, E.coli, Enterococcus a Pseudomonas. Extrakty neovlivnily růst psychrotrofních mikroorganismů, plísní a kvasinek.
Klíčová slova:džusy, nápoje, mikrobiologická kontaminace, koření, přírodní konzervanty, indikátorové mikroorganismy, konzervace potravin

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Závěrečná prácePosudek vedoucíhoPosudek oponenta

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

Pokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Blanka Kocourková, CSc..