Ľudia na MENDELU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Blanka Kocourková, CSc.
Identifikačné číslo: 3906
Univerzitný e-mail: blanka.kocourkova [at] mendelu.cz
 
Vědecko-výzkumná pracovníčka - Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství (AF)
 
Externá učiteľka - Institut celoživotního vzdělávání
Externá učiteľka - Agronomická fakulta

Kontakty     Výučba     Publikácie     Vedené práce     Konferencie     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Fenotypové znaky perily křovité (Perilla frutescens)
Autor: Ing. Zuzana Navarová
Pracovisko: Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství (AF)
Vedúci práce: Ing. Blanka Kocourková, CSc.
Oponent:Ing. Běla Svitáčková, CSc.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Názov práce:Fenotypové znaky perily křovité (Perilla frutescens)
Abstrakt:Diplomová práce se zabývá sledováním fenotypových znaků perily křovité, která je v našich podmínkách téměř neznámou léčivou rostlinou. V letech 2007 -- 2008 byly v obci Bílsko na Olomoucku v řepařské výrobní oblasti založeny dva pokusy. V prvním pokusném roce byly v dvoutýdenních intervalech sledovány fenotypové znaky -- výška a počet listů u rostlin, které pocházely z předpěstované sadby. V druhém pokusném roce byly opět sledovány tyto fenotypové znaky, tentokrát ale z rostlin pocházejících z přímého výsevu osiva do půdy. K oběma pokusům byly využity dvě barevné formy perily, červená a zelená. Na základě zjištěných výsledků z obou pokusných let bylo možné zkonstatovat, že pro pěstování perily je vhodnější přímý výsev a to v co nejranějším období. Vzhledem k větší tvorbě listové hmoty je k pěstování vhodnější červená forma perily. Zelená forma perily však vykazuje lepší chuťové vlastnosti a proto je spotřebiteli upřednostňována.
Kľúčové slová:pěstování, perila křovitá, fenotypové znaky

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Záverečná prácaPosudok vedúcehoPosudok oponenta

Časti práce s odloženým zverejnením:

Zadanie práce neobmedzene

Pokiaľ chcete získať prístup k častiam práce s odloženým zverejnením, kontaktujte používateľa Ing. Blanka Kocourková, CSc..