Ľudia na MENDELU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Identifikačné číslo: 3537
Univerzitný e-mail: josef.balik [at] mendelu.cz
 
Výzkumník projektu III - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
 
Externý učiteľ - Agronomická fakulta

          
Projekty
     Publikácie
     
Stáže          Konferencie
     

Obmedziť na:
rok začatia: rok ukončenia:

Vybraná osoba je oficiálnym riešiteľom nasledujúcich projektov.

Stav
Por.Názov projektu
Garant
Druh
Oficiálne úlohy
Odkedy
Dokedy
1
 Biologicky aktivní látky v čerstvých plodech a výrobcích z integrované produkce jablek
A. Němcová
NAZV
další řešitel01.01.200931.12.2011
2
J. Balík
NAZV
řešitel
01.04.2012
31.12.2016
3 Harmonizace vzdělávacího programu Zahradnické fakulty MZLU v Brně s evropskými standardyJ. BalíkRPřešitel01.01.2006
31.08.2008
4 Hodnocení antioxidační kapacity méně známých ovocných druhůIGAřešitel
01.03.2010
31.12.2010
5
 Hodnocení korelačních vztahů látkového složení révových vín a vinných destilátůIGA
řešitel
01.01.2006
31.12.2006
6
 Hodnocení korelačních vztahů látkového složení révových vín a vinných destilátů
IGAgarant01.01.200831.12.2008
7 Inovace laboratorních výuky v zahradnických studijních programechFRVŠ
spoluřešitel
01.01.2009
31.12.2009
8
 Instrumentální zajištění inovací praktických cvičení ve studijních programech Zahradnictví a Zahradnické inženýrstvíFRVŠ
řešitel
01.01.2007
31.12.2007
9 Jednorázové poradenstvíJ. Balíkřešitel
10.01.2013
30.11.2013
10
 Jednorázové poradenství
J. Balík
odpovědný řešitel
05.01.2015
06.12.2015
11 Jednorázové poradenství
garant
30.11.2012
30.11.2012
12
 Kondenzované anthokyaniny - analýza, příprava, (bio)transformace a možnosti využití
J. Balík
GAČR
řešitel
01.01.2010
31.12.2012
13 Kondenzované antokyaniny - analýza (bio)transformace a možnosti využitíJ. Balík
GAČR
garant
01.01.2009
31.12.2012
14
 Kondenzované antokyaniny - analýza, (bio)transformace a možnosti využití
J. Balík
GAČR
garant
31.12.2007
31.12.2007
15
 Management jakosti potravinových zdrojů
J. BalíkRP
garant
01.01.200531.12.2005
16
 Multimediální praktikum analýzy révových vín
FRVŠ
řešitel
01.01.2006
31.12.2006
17 Návrh potravinářského využití plodů bezu černého a příprava podkladů pro podávání užitného vzoru (JIC-Innovation Voucheres)
řešitel
14.09.2010
30.04.2011
18
 Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem
J. BalíkNAZV
garant
01.06.2009
31.12.2013
19
 Odrůdy jablek se zvýšeným obsahem biologicky aktivních látek a jejich využití při výrobě funkčních potravin.
A. Němcová
NAZV
další řešitel
01.06.2009
31.12.2013
20
 Odrůdy jablek se zvýšeným obsahem biologicky aktivních látek a jejich využití při výrobě funkčních potravin.A. Němcová
NAZV
další řešitel
01.01.201031.12.2014
21 Olima Olomouc - prezentace ZFInýgarant12.10.200812.10.2008
22
 Optimalizace vysokoškolského studia zahradnických oborů na Zahradnické fakultě v LedniciP. Kučera
OP
řešitel01.01.2010
14.10.2013
23
 Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti
GAČR
řešitel
01.01.2006
31.12.2008
24
 Postdoktorské pozice v technických a ekonomických oborech na MENDELU
OP
řešitel
01.08.2012
30.06.2015
25
 Potraviny s vysokým obsahem sulforafanu.
NAZVmetodický řešitel
01.01.2019
31.12.2022
26
 Rozšíření sortimentu podnoží jádrovin a odrůd hrušní o nové, perspektivní podnože a netradiční asijské odrůdy hrušní odvozené od Pyrus pyrifolia NAKAI. a Pyrus ussuriensis MAXIM.
NAZV
spoluřešitel
01.04.2012
31.12.2016
27
 Rozvoj instrumentace analýzy jakosti a autentičnosti zahradnických produktů
FRVŠřešitel01.01.2006
31.12.2006
28
 Rozvoj instrumentace ve studentských laboratořích
FRVŠ
řešitel
01.01.2012
31.12.2012
29
 Rozvoj laboratoří studijních disciplin zaměřených na posklizňové technologie a kontrolu jakosti zahradnických produktůJ. BalíkFRVŠ
řešitel
01.01.201031.12.2010
30 Rozvoj senzorické laboratoře pro výuku posluchačů studijních oborů Jakost rostlinných potravinových zdrojů a Vinohradnictví a vinařství
RP
odpovědný řešitel15.01.2015
31
 Rozvoj studijních disciplin pro hodnocení a řízení jakosti rostlinných a potravinových zdrojůFRVŠ
spoluřešitel
01.01.200831.12.2008
32
 Rozvoj výuky posklizňových technologií řízení jakosti zahradnických produktů
RP
řešitel
01.01.2006
31.12.2006
33
 Studium experimentálních podmínek analýzy antioxidační kapacity v rostlinném materiálu
IGA
řešitel01.01.2006
31.01.2006
34 Studium genomu zahradnických druhů rostlin a využití jejich genetického potenciálu ke zvýšení rezistance proti patogenům a zlepšení kvality produktůJ. Balík
VZ
řešitel
01.01.2006
31.12.2006
35
 Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínech
J. BalíkGAČR
garant
01.01.2003
31.12.2005
36
 Studium metabolického profilu jablek v závislosti na podmínkách pěstování a skladování
J. GoliášGAČR
řešitel
01.01.2009
31.12.2011
37
 Studium metabolického profilu jablek v závislosti na podmínkách pěstování a skladováníGAČRgarant
31.12.2007
31.12.2007
38
 Studium profilu anthokyaninových barviv modrých odrůd Vitis vinifera a růžových vín
J. Balík
IGA
řešitel
01.01.2006
31.12.2006
39
 Technologické řešení jablečného nealkoholického nápoje s podílem dužniny
garant
25.04.2012
25.04.2012
40 Testování vybraných analytických parametrů dodaných odrůd jablekJ. Balíkřešitel
24.10.2011
30.11.2011
41 Vplyv základných číriacích prostriedkov na zmeny antioxidačnej kapacity vínJ. BalíkIGAgarant01.05.2009
31.12.2009
42
NAZV
spoluřešitel
01.01.2019
31.12.2023
43 Využití odpadů ze zpracování hroznů pro potravinářství
IGA
garant
01.03.2016
28.02.2017
44
 Využití réví pro výzkum a vývoj pomocné látky pro ekologickou ochranu rostlin
TAČR
garant
01.01.2017
31.12.2020
45
 Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu
řešitel
01.05.201331.10.2013
46
 Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu.
Smluvní výzkum
garant
05.04.2013
31.10.2013
47
 Vývoj antioxidační kapacity červených vín v rozdílných podmínkách skladování
J. BalíkIGA
garant
31.12.2007
31.12.2007
48
 Vývoj nového technologického postupu snižování siřičitanů ve víněJ. Balík
IGA
garant
01.04.2011
03.03.2012
49
 Vzorník barev vína
J. BalíkInýřešitel11.04.2008
11.04.2009
50
Iný
odpovědný řešitel
01.04.2014
30.11.2016

Pomocou nasledujúceho tlačidla môžete zobrazený zoznam projektov exportovať do formátu pre tabuľkový procesor Excel.

Legenda:
Aktívne stavy:
podaný
prijatý
pripravovaný
riešený
ukončený
Neaktívne stavy:
neobhájený
obhájený
vyradený
zamietnutýzrušený