Lidé na MENDELU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Identifikační číslo: 3537
Univerzitní e-mail: josef.balik [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vědecko-výzkumný pracovník - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedoucí ústavu - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
 
Externí učitel - Agronomická fakulta (MENDELU)

Kontakty     Výuka     Projekty     Publikace     
Stáže     Orgány     Vedené práce     Konference     

Omezit na:rok zahájení: rok ukončení:

Zvolená osoba je oficiálním řešitelem následujících projektů.

StavPoř.Název projektuGarantDruhOficiální roleOdkdyDokdy
1 Biologicky aktivní látky v čerstvých plodech a výrobcích z integrované produkce jablekA. NěmcováNAZVdalší řešitel01.01.200931.12.2011
2 Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinkyJ. BalíkNAZVřešitel01.04.201231.12.2016
3 Harmonizace vzdělávacího programu Zahradnické fakulty MZLU v Brně s evropskými standardyJ. BalíkRPřešitel01.01.200631.08.2008
4 Hodnocení antioxidační kapacity méně známých ovocných druhůJ. BalíkIGAřešitel01.03.201031.12.2010
5 Hodnocení korelačních vztahů látkového složení révových vín a vinných destilátůJ. BalíkIGAřešitel01.01.200631.12.2006
6 Hodnocení korelačních vztahů látkového složení révových vín a vinných destilátůJ. BalíkIGAgarant01.01.200831.12.2008
7 Inovace laboratorních výuky v zahradnických studijních programechJ. BalíkFRVŠspoluřešitel01.01.200931.12.2009
8 Instrumentální zajištění inovací praktických cvičení ve studijních programech Zahradnictví a Zahradnické inženýrstvíJ. BalíkFRVŠřešitel01.01.200731.12.2007
9 Jednorázové poradenstvíJ. Balíkřešitel10.01.201330.11.2013
10 Jednorázové poradenstvíJ. Balíkodpovědný řešitel05.01.201506.12.2015
11 Jednorázové poradenstvíJ. Balíkgarant30.11.201230.11.2012
12 Kondenzované anthokyaniny - analýza, příprava, (bio)transformace a možnosti využitíJ. BalíkGAČRřešitel01.01.201031.12.2012
13 Kondenzované antokyaniny - analýza (bio)transformace a možnosti využitíJ. BalíkGAČRgarant01.01.200931.12.2012
14 Kondenzované antokyaniny - analýza, (bio)transformace a možnosti využitíJ. BalíkGAČRgarant31.12.200731.12.2007
15 Management jakosti potravinových zdrojůJ. BalíkRPgarant01.01.200531.12.2005
16 Multimediální praktikum analýzy révových vínJ. BalíkFRVŠřešitel01.01.200631.12.2006
17 Návrh potravinářského využití plodů bezu černého a příprava podkladů pro podávání užitného vzoru (JIC-Innovation Voucheres)J. Balíkřešitel14.09.201030.04.2011
18 Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitemJ. BalíkNAZVgarant01.06.200931.12.2013
19 Odrůdy jablek se zvýšeným obsahem biologicky aktivních látek a jejich využití při výrobě funkčních potravin.A. NěmcováNAZVdalší řešitel01.06.200931.12.2013
20 Odrůdy jablek se zvýšeným obsahem biologicky aktivních látek a jejich využití při výrobě funkčních potravin.A. NěmcováNAZVdalší řešitel01.01.201031.12.2014
21 Olima Olomouc - prezentace ZFP. KaššákJinýgarant12.10.200812.10.2008
22 Optimalizace vysokoškolského studia zahradnických oborů na Zahradnické fakultě v LedniciP. KučeraOPřešitel01.01.201014.10.2013
23 Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnostiJ. BalíkGAČRřešitel01.01.200631.12.2008
24 Postdoktorské pozice v technických a ekonomických oborech na MENDELUJ. BalíkOPřešitel01.08.201230.06.2015
25 Rozšíření sortimentu podnoží jádrovin a odrůd hrušní o nové, perspektivní podnože a netradiční asijské odrůdy hrušní odvozené od Pyrus pyrifolia NAKAI. a Pyrus ussuriensis MAXIM.T. NečasNAZVspoluřešitel01.04.201231.12.2016
26 Rozvoj instrumentace analýzy jakosti a autentičnosti zahradnických produktůJ. BalíkFRVŠřešitel01.01.200631.12.2006
27 Rozvoj instrumentace ve studentských laboratoříchJ. BalíkFRVŠřešitel01.01.201231.12.2012
28 Rozvoj laboratoří studijních disciplin zaměřených na posklizňové technologie a kontrolu jakosti zahradnických produktůJ. BalíkFRVŠřešitel01.01.201031.12.2010
29 Rozvoj senzorické laboratoře pro výuku posluchačů studijních oborů Jakost rostlinných potravinových zdrojů a Vinohradnictví a vinařstvíJ. BalíkRPodpovědný řešitel15.01.2015
30 Rozvoj studijních disciplin pro hodnocení a řízení jakosti rostlinných a potravinových zdrojůJ. GoliášFRVŠspoluřešitel01.01.200831.12.2008
31 Rozvoj výuky posklizňových technologií řízení jakosti zahradnických produktůJ. BalíkRPřešitel01.01.200631.12.2006
32 Studium experimentálních podmínek analýzy antioxidační kapacity v rostlinném materiáluJ. BalíkIGAřešitel01.01.200631.01.2006
33 Studium genomu zahradnických druhů rostlin a využití jejich genetického potenciálu ke zvýšení rezistance proti patogenům a zlepšení kvality produktůJ. BalíkVZřešitel01.01.200631.12.2006
34 Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínechJ. BalíkGAČRgarant01.01.200331.12.2005
35 Studium metabolického profilu jablek v závislosti na podmínkách pěstování a skladováníJ. GoliášGAČRřešitel01.01.200931.12.2011
36 Studium metabolického profilu jablek v závislosti na podmínkách pěstování a skladováníJ. BalíkGAČRgarant31.12.200731.12.2007
37 Studium profilu anthokyaninových barviv modrých odrůd Vitis vinifera a růžových vínJ. BalíkIGAřešitel01.01.200631.12.2006
38 Technologické řešení jablečného nealkoholického nápoje s podílem dužninyJ. Balíkgarant25.04.201225.04.2012
39 Testování vybraných analytických parametrů dodaných odrůd jablekJ. Balíkřešitel24.10.201130.11.2011
40 Vplyv základných číriacích prostriedkov na zmeny antioxidačnej kapacity vínJ. BalíkIGAgarant01.05.200931.12.2009
41 Využití nových ovocných druhů pro dlouhodobé udržení produkčního potenciálu ovocných výsadeb v podmínkách měnícího se klimatuT. NečasNAZVspoluřešitel01.01.201931.12.2023
42 Využití odpadů ze zpracování hroznů pro potravinářstvíJ. BalíkIGAgarant01.03.201628.02.2017
43 Využití réví pro výzkum a vývoj pomocné látky pro ekologickou ochranu rostlinJ. BalíkTAČRgarant01.01.201731.12.2020
44 Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezuJ. Balíkřešitel01.05.201331.10.2013
45 Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu.J. BalíkSmluvní výzkumgarant05.04.201331.10.2013
46 Vývoj antioxidační kapacity červených vín v rozdílných podmínkách skladováníJ. BalíkIGAgarant31.12.200731.12.2007
47 Vývoj nového technologického postupu snižování siřičitanů ve víněJ. BalíkIGAgarant01.04.201103.03.2012
48 Vzorník barev vínaJ. BalíkJinýřešitel11.04.200811.04.2009
49 Zhodnocení odpadů z vinohradnictví a vinařství na biologicky aktivní látkyJ. BalíkJinýodpovědný řešitel01.04.201430.11.2016

Pomocí následujícího tlačítka můžete zobrazený seznam projektů exportovat do formátu pro tabulkový procesor Excel.

Legenda:
Aktivní stavy:podanýpřijatýpřipravovanýřešenýukončený
Neaktivní stavy:neobhájenýobhájenývyřazenýzamítnutýzrušený