Ľudia na MENDELU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Identifikačné číslo: 3537
Univerzitný e-mail: josef.balik [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vědecko-výzkumný pracovník - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedúci ústavu - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
 
Externý učiteľ - Agronomická fakulta

Kontakty     Výučba     Projekty     Publikácie     
Stáže     Orgány     Vedené práce     Konferencie     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Bakalárska práca
Názov práce:Hodnocení antioxidační kapacity vybraných potravin rostlinného původu.
Autor: Bc. Jana Pazderková
Pracovisko: Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedúci práce: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Oponent:RNDr. Stanislav Standara
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Názov práce:Hodnocení antioxidační kapacity vybraných potravin rostlinného původu.
Abstrakt:Bakalářskou práci jsem zpracovala na Mendlově univerzitě, Zahradnické fakultě, Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů v letech 2008/2010. Bakalářská práce je zaměřena na význam antioxidačních vlastností vybraných látkových složek potravin rostlinného původu. Vysvětluje pojmy, jako antioxidační aktivita, tvorba volných radikálů a oxidační stres. Charakterizuje jednotlivé zástupce antioxidantů a přibližuje jejich vztahy k lidskému organismu a jejich interakce. Popisuje základní metody, které se používají při stanovení antioxidační kapacity potravin, jejich výhody nevýhody, možnosti použití pro jednotlivá stanovení a standardy pro interpretaci výsledků. Práce srovnává vybrané druhy potravin, disponujících obsahem antioxidačních látek, jako jsou cibuloviny, česnek a cibule, jablka, sójové boby, jahody a víno. Práce se věnuje i zákonným omezením a z toho vyplívajícím požadavkům na potraviny po stránce obsahu antioxidantů, jejich přidávání do potravin a stanovení limitů pro přidávání antioxidačních látek do potravin.
Kľúčové slová:antioxidační kapacita, antioxidanty, flavonoidy, polyfenoly, kyselina askorbová

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Záverečná prácaPrílohy prácePosudok vedúcehoPosudok oponenta

Časti práce s odloženým zverejnením:

Zadanie práce neobmedzene

Pokiaľ chcete získať prístup k častiam práce s odloženým zverejnením, kontaktujte používateľa prof. Ing. Josef Balík, Ph.D..