Ľudia na MENDELU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Identifikačné číslo: 3537
Univerzitný e-mail: josef.balik [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vědecko-výzkumný pracovník - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedúci ústavu - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
 
Externý učiteľ - Agronomická fakulta

Kontakty     Výučba     Projekty     Publikácie     
Stáže     Orgány     Vedené práce     Konferencie     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Srovnání evropských a asijských odrůd hrušek pro produkci destilátů.
Autor: Ing. Ján Gajda
Pracovisko: Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedúci práce: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Oponent:Ing. Richard Stávek
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Názov práce:Srovnání evropských a asijských odrůd hrušek pro produkci destilátů.
Abstrakt:Práce byla řešena na MZLU v Brně na Zahradnické fakultě v Lednici na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů v letech 2005 - 2008. Cílem bylo porovnat a zhodnotit evropské a asijské odrůdy hrušek pro produkci destilátů. Pro tuto práci bylo použito celkem 7 odrůd hrušek, z toho 5 asijských odrůd (Hosui, Shinko, Shinseiki, Man san a Kumt ghant chu) a 2 evropské odrůdy hrušek (Williamsova čáslavka a Diana). Sklizeň hrušek probíhala v pěstební sezóně 2006 a 2007. V destilátech byl stanoven obsah alkoholu, těkavých kyselin, methanolu a výtěžnost suroviny. Destiláty byly hodnoceny senzoricky pomocí grafických stupnicových metod a kategorové ordinální stupnice. Nejlépe byly hodnoceny destiláty z evropských odrůd, zejména odrůdy Williamsova čáslavka, dále pak Man san a Shinseiki. Byla zjištěna statisticky velmi výrazná odlišnost v hruškové vůni i chuti destilátu z evropských odrůd od destilátů z asijských odrůd.
Kľúčové slová:hruškový destilát, nashi, ovocný kvas

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Záverečná prácaPrílohy práceErrataPosudok vedúcehoPosudok oponenta

Časti práce s odloženým zverejnením:

Zadanie práce neobmedzene

Pokiaľ chcete získať prístup k častiam práce s odloženým zverejnením, kontaktujte používateľa prof. Ing. Josef Balík, Ph.D..