Ľudia na MENDELU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Identifikačné číslo: 3537
Univerzitný e-mail: josef.balik [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vědecko-výzkumný pracovník - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedúci ústavu - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
 
Externý učiteľ - Agronomická fakulta

Kontakty     Výučba     Projekty     Publikácie     
Stáže     Orgány     Vedené práce     Konferencie     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Srovnání vybraných odrůd modrých hroznů pro produkci růžových vín.
Autor: Ing. Vlastimil Černý, DiS.
Pracovisko: Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedúci práce: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Oponent:Ing. Aleš Urbánek
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Názov práce:Srovnání vybraných odrůd modrých hroznů pro produkci růžových vín.
Abstrakt:Diplomová práce byla zpracována na Ústavu posklizňové technologie, Zahradnické fakulty v Lednici, Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně v roce 2007. Cílem práce bylo srovnání vybraných odrůd modrých hroznů pro produkci růžových vín. Byla vyrobena růžová vína ze čtyř odrůd révy vinné, ve dvou stupních cukernatosti hroznů, v ročnících 2005, 2006 -- Svatovavřinecké, Zweigeltrebe, Frankovka, André. Během vinifikace byla provedena laboratorní analýza za účelem zjištění obsahu antokyanů, polyfenolů, barevnostních charakteristik a dále pak senzorická analýza za účelem srovnání senzorické jakosti vyrobených vín. Byly prokázány významné souvislostí mezi získanými senzorickými a analytickými údaji vyrobených vín. Významným způsobem souvisí obsah antokyanů ve vínech s obsahem antokyanů v bobulích hroznů. Taktéž je tímto aspektem a následným způsobem vinifikace podstatně ovlivněna atraktivita a intenzita barvy vyrobených vín. Senzoricky byly nejvýše vyhodnoceny odrůdy Frankovka a Zweigeltrebe v jakostním stupni víno s přívlastkem pozdní sběr. Přívlastková vína byla v obou ročnících hodnocena výše, statisticky byl však tento rozdíl neprůkazný.
Kľúčové slová:modré hrozny, senzorické hodnocení, polyfenoly, analýza barvy, antokyany, růžové víno

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Záverečná prácaPrílohy prácePosudok vedúcehoPosudok oponenta

Časti práce s odloženým zverejnením:

Zadanie práce neobmedzene

Pokiaľ chcete získať prístup k častiam práce s odloženým zverejnením, kontaktujte používateľa prof. Ing. Josef Balík, Ph.D..