Ľudia na MENDELU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Identifikačné číslo: 3537
Univerzitný e-mail: josef.balik [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vědecko-výzkumný pracovník - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedúci ústavu - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
 
Externý učiteľ - Agronomická fakulta

Kontakty     Výučba     Projekty     Publikácie     
Stáže     Orgány     Vedené práce     Konferencie     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Srovnání jakosti révových vín a vinných destilátů
Autor: Ing. Lukáš Veverka, Ph.D.
Pracovisko: Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedúci práce: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Oponent:doc. Ing. Eduard Postbiegl, CSc.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Názov práce:Srovnání jakosti révových vín a vinných destilátů
Abstrakt:8. Souhrn Tato práce se zabývá srovnáním jakosti révových vín a vinných destilátů. Pro tuto práci bylo použito celkem 11 odrůd vín, z toho 6 vín bílých -- Müller Thurgau, Veltlínské zelené, Tramín červený, Rulandské bílé, Muškát Ottonel, Sauvignon, 4 vína červená -- André, Frankovka, Svatovavřinecké, Cabernet Moravia a 1 víno růžové -- Zweigeltrebe. Vína byla ročníku 2004 a pocházela z vinařské oblasti Morava, podoblast Slovácká. Ve víně byl stanoven volný a veškerý SO2, veškerý extrakt, titrovatelné a těkavé kyseliny, zbytkový cukr, celkový extrakt a alkohol. U destilátu byl stanoven volný a veškerý SO2 a těkavé kyseliny. Vína a destiláty byla hodnocena senzoricky pomocí bodovacích a grafických stupnic. Výsledky byly sestaveny do přehledných tabulek a grafů. Nejlépe byla hodnocena vína a destiláty z aromatických odrůd. Z bílých odrůd byl nejlépe hodnocen vzorek vína i destilátu z odrůdy Muškát Ottonel. Z modrých odrůd byla nejlépe hodnocena Frankovka jak ve vínu, tak i destilátu. Potvrdil se zde přechod veškerého oxidu siřičitého.
Kľúčové slová:vinný destilát, víno, vínovice, senzorická analýza

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Záverečná prácaPosudok vedúcehoPosudok oponenta

Časti práce s odloženým zverejnením:

Zadanie práce neobmedzene

Pokiaľ chcete získať prístup k častiam práce s odloženým zverejnením, kontaktujte používateľa prof. Ing. Josef Balík, Ph.D..