Lidé na MENDELU


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Identifikační číslo: 3537
Univerzitní e-mail: josef.balik [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vědecko-výzkumný pracovník - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedoucí ústavu - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
 
Externí učitel - Agronomická fakulta (MENDELU)

Kontakty     Výuka     Projekty     Publikace     
Stáže     Orgány     Vedené práce     Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Diplomová práce
Název práce:Srovnání jakosti révových vín a vinných destilátů
Autor: Ing. Lukáš Veverka, Ph.D.
Pracoviště: Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedoucí práce: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Oponent:doc. Ing. Eduard Postbiegl, CSc.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Název práce:Srovnání jakosti révových vín a vinných destilátů
Abstrakt:8. Souhrn Tato práce se zabývá srovnáním jakosti révových vín a vinných destilátů. Pro tuto práci bylo použito celkem 11 odrůd vín, z toho 6 vín bílých -- Müller Thurgau, Veltlínské zelené, Tramín červený, Rulandské bílé, Muškát Ottonel, Sauvignon, 4 vína červená -- André, Frankovka, Svatovavřinecké, Cabernet Moravia a 1 víno růžové -- Zweigeltrebe. Vína byla ročníku 2004 a pocházela z vinařské oblasti Morava, podoblast Slovácká. Ve víně byl stanoven volný a veškerý SO2, veškerý extrakt, titrovatelné a těkavé kyseliny, zbytkový cukr, celkový extrakt a alkohol. U destilátu byl stanoven volný a veškerý SO2 a těkavé kyseliny. Vína a destiláty byla hodnocena senzoricky pomocí bodovacích a grafických stupnic. Výsledky byly sestaveny do přehledných tabulek a grafů. Nejlépe byla hodnocena vína a destiláty z aromatických odrůd. Z bílých odrůd byl nejlépe hodnocen vzorek vína i destilátu z odrůdy Muškát Ottonel. Z modrých odrůd byla nejlépe hodnocena Frankovka jak ve vínu, tak i destilátu. Potvrdil se zde přechod veškerého oxidu siřičitého.
Klíčová slova:vinný destilát, víno, vínovice, senzorická analýza

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

Závěrečná prácePosudek vedoucíhoPosudek oponenta

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

Pokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele prof. Ing. Josef Balík, Ph.D..