Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Identifikační číslo: 3537
Univerzitní e-mail: josef.balik [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vědecko-výzkumný pracovník - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedoucí ústavu - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
 
Externí učitel - Agronomická fakulta (MENDELU)

Kontakty     Výuka     Projekty     Publikace     
Stáže     Orgány     Vedené práce     Konference     

Následující seznam zobrazuje přehled vedených prací na MENDELU.

Pomocí následujícího filtru můžete omezit zobrazované záznamy.

Rok odevzdání:
Typ práce:

Poř.StavTypZávěrečná práceDokdyPodrobnosti
1.ABPAutor: Ing. David Áč
Moderní nástroje řízení kvality.
květen 2014prohlížet
2.ADPAutor: Ing. David Áč
Srovnání systémů řízení zdravotní nezávadnosti potravin.
květen 2016prohlížet
3.ADPAutor: Ing. Dajana Barancová
Hodnocení vlivu vybraných látek na organoleptické parametry vín.
květen 2018prohlížet
4.ADPAutor: Ing. et Ing. Michal Barták
Nedostatky a vady ve vzhledu révových vín, jejich prevence a eliminace
květen 2006prohlížet
5.ABPAutor: Ing. et Ing. Michal Barták
Studium nedostatků, vad a chorob révových vín
březen 2003prohlížet
6.ABPAutor: Ing. Veronika Bednaříková
Sortiment a jakostní parametry nealkoholických nápojů.
červenec 2010prohlížet
7.ADPAutor: Ing. Veronika Bednaříková
Srovnání antioxidační aktivity u nealkoholických nápojů.
květen 2013prohlížet
8.NBPAutor: Tomáš Bilka
Moderní nástroje řízení jakosti.
červenec 2008prohlížet
9.ADPAutor: Ing. Andrea Cagašová
Studie standardů řízení bezpečnosti v potravinovém řetězci.
květen 2010prohlížet
10.ABPAutor: Ing. Andrea Cagašová
Systémy řízení bezpečnosti potravin.
červenec 2008prohlížet
11.ABPAutor: Ing. Dita Čechová
Principy přejímky jakosti.
červenec 2008prohlížet
12.ADPAutor: Ing. Dita Čechová
Výroba a hodnocení nealkoholických nápojů na bázi bezinek.
květen 2010prohlížet
13.ADPAutor: Ing. Martin Čermák
Barevné parametry modrých hroznů
květen 2006prohlížet
14.ABPAutor: Ing. Vlastimil Černý, DiS.
Moderní technologické trendy ve výrobě červených vín
listopad 2003prohlížet
15.ADPAutor: Ing. Vlastimil Černý, DiS.
Srovnání vybraných odrůd modrých hroznů pro produkci růžových vín.
květen 2007prohlížet
16.ADisPAutor: Ing. Marek Dandár, Ph.D.
Identifikácia kritických bodov kvality ovocia a zeleniny v čerstvom stave a ich možnosti riadenia
srpen 2009prohlížet
17.ADPAutor: Ing. Jitka Deutscharová
Obohacené nápoje na bázi vína.
květen 2014prohlížet
18.ABPAutor: Ing. Jitka Deutscharová
Význam ovoce a zeleniny ve výživě člověka.
květen 2012prohlížet
19.NBPAutor: Martina Drápalová
Jakostní parametry nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů.
květen 2012prohlížet
20.ABPAutor: Bc. Jakub Dudys
Výroba a jakostní parametry ovocných destilátů.
červenec 2010prohlížet
21.ADPAutor: Ing. Petr Dufka
Srovnání jakosti vybraných druhů lihovin.
květen 2011prohlížet
22.ABPAutor: Ing. Petr Dufka
Výroba a jakostní parametry vybraných lihovin.
červenec 2009prohlížet
23.ABPAutor: Ing. Klára Dulovcová
Tradiční a nové enologické přípravky a postupy ve vinařské technologii.
červenec 2010prohlížet
24.ADPAutor: Ing. Klára Dulovcová
Vliv čiřidel na barevné vlastnosti červených a růžových vín.
květen 2012prohlížet
25.ABPAutor: Ing. Michaela Ficová
Senzorické odlišnosti odrůdových vín.
květen 2015prohlížet
26.ADPAutor: Ing. Michaela Ficová
Význam a řízení obsahu asimilovatelného dusíku v hroznových moštech.
květen 2017prohlížet
27.ADPAutor: Ing. Ján Gajda
Srovnání evropských a asijských odrůd hrušek pro produkci destilátů.
květen 2007prohlížet
28.ABPAutor: Ing. Ján Gajda
Technologické a legislativní aspekty jakostní produkce ovocných destilátů
červenec 2005prohlížet
29.ABPAutor: Ing. Lenka Grůzová
Jakostní parametry kečupů v maloobchodní síti.
květen 2015prohlížet
30.ADPAutor: Ing. Lenka Grůzová
Výroba a srovnání ovocných protlaků.
květen 2017prohlížet
31.ABPAutor: Bc. Eva Hadačová
Látky upravující chuť a vůni potravin.
červenec 2009prohlížet
32.ADisPAutor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Stúdium antioxidačnej kapacity
srpen 2009prohlížet
33.ADPAutor: Ing. Petr Hloušek
Možnosti vinifikace hroznů odrůdy Frankovka pro VOC Modré Hory.
květen 2017prohlížet
34.NDPAutor: Bc. Josef Horák
Metodické přístupy senzorického hodnocení výrobků z ovoce a zeleniny.
květen 2012prohlížet
35.ABPAutor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Hodnocení jakosti a autentičnosti révových vín
červen 2006prohlížet
36.ADisPAutor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.
srpen 2011prohlížet
37.ADPAutor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Změny hroznů během jejich dozrávání a posklizňového skladování.
květen 2008prohlížet
38.ADPAutor: Ing. Blanka Hradílková
Postupy senzorického hodnocení výrobků z ovoce a zeleniny.
květen 2016prohlížet
39.ABPAutor: Ing. Blanka Hradílková
Význam technických norem pro senzorické hodnocení.
květen 2014prohlížet
40.ABPAutor: Ing. Monika Hrubá
Technologie a jakostní parametry ovocných vín.
květen 2015prohlížet
41.ADPAutor: Ing. Monika Hrubá
Výroba a hodnocení ovocných vín.
květen 2017prohlížet
42.ABPAutor: Ing. Kristýna Hvězdová
Výskyt a význam fenolových sloučenin v potravinách.
květen 2016prohlížet
43.ABPAutor: Ing. Lenka Chalupová
Požadavky na kvalitu a zdravotní nezávadnost vybraných druhů peckového ovoce a výrobků z nich.
červenec 2010prohlížet
44.ADPAutor: Ing. Lenka Chalupová
Srovnání dynamiky fermentace ovocných moštů.
květen 2012prohlížet
45.ABPAutor: Ing. Michaela Chvílová
Látkové složky vín a metody jejich analýzy.
červenec 2008prohlížet
46.ADPAutor: Ing. Michaela Chvílová
Metody hodnocení kyselosti a kyselin ve víně.
květen 2010prohlížet
47.NBPAutor: Ing. Barbora Ivičičová
Význam kyselin a jejich řízení ve vinařské technologii.
květen 2015prohlížet
48.NBPAutor: Ing. Barbora Ivičičová
Význam kyselin a jejich řízení ve vinařské technologii.
květen 2016prohlížet
49.ABPAutor: Ing. Eva Jasinská
Látky prodlužující uchovatelnost potravin.
červenec 2009prohlížet
50.ADPAutor: Ing. Tomáš Javůrek
Vliv čiření moštů na alkoholovou fermentaci a jakost révových vín
květen 2003prohlížet
51.RDPAutor: Bc. Lukáš Kadlec
Hodnocení bobtnavosti dehydratovaných produktů.
květen 2020prohlížet
52.RDisPAutor: Ing. Monika Kisová
Hodnocení podmínek vinifikace hroznů ve výrobě bílých vín
září 2022prohlížet
53.ABPAutor: Ing. Rudolf Klempa
Požadavky na jakost jádrového ovoce a výrobků z nich.
červenec 2008prohlížet
54.ADPAutor: Ing. Rudolf Klempa
Srovnání jakostních parametrů vybraných tržních a krajových odrůd jablek.
květen 2010prohlížet
55.ABPAutor: Ing. Lenka Klimšová
Organoleptické znaky jakosti vybraných druhů čerstvého ovoce, zeleniny, výrobků a jejich hodnocení.
červenec 2010prohlížet
56.NBPAutor: Anna Konečná
Jakostní požadavky u chlazených a mražených výrobků z ovoce a zeleniny.
květen 2011prohlížet
57.ABPAutor: Bc. Adéla Kotrlová
Význam a výskyt konzervantů ve výrobcích z ovoce a zeleniny.
květen 2019prohlížet
58.NDisPAutor: Ing. Pavel Křupka
Studium fenolových sloučenin v technologických odpadech révy vinné.
září 2018prohlížet
59.RBPAutor: Mgr. Andrea Kuchyňková
Systémy senzorického hodnocení vín.
květen 2020prohlížet
60.ABPAutor: Bc. Martin Kulheim
Sortiment a jakostní parametry destilátů z hroznů a jiného ovoce.
květen 2019prohlížet
61.ABPAutor: Ing. Jana Kulichová
Principy smyslového zkoumání potravin.
květen 2012prohlížet
62.RDisPAutor: Ing. Jana Kulichová
Studium fenolových sloučenin se zdravotním benefitem a jejich technologické využití.
září 2018prohlížet
63.ADPAutor: Ing. Jana Kulichová
Vliv vybraných kyselin na senzorické vnímání kyselosti.
květen 2014prohlížet
64.ADPAutor: Ing. Erik Lanžhotský
Vliv technologie lisování na jakost révového vína
listopad 2002prohlížet
65.ABPAutor: Ing. Iva Machálková
Fenolické látkové složky v potravinách.
červenec 2008prohlížet
66.ADPAutor: Ing. Iva Machálková
Srovnání metod stanovení veškerých polyfenolů.
květen 2010prohlížet
67.ABPAutor: Ing. et Ing. Valéria Marko
Čiřidla ve vinařské technologii.
květen 2014prohlížet
68.ADPAutor: Ing. et Ing. Valéria Marko
Srovnání čiřicí schopnosti vybraných čiřidel.
květen 2016prohlížet
69.ABPAutor: Ing. Martina Melková
Jakostní parametry čerstvého ovoce a zeleniny
červen 2006prohlížet
70.ADPAutor: Ing. Martina Melková
Sledování jakostních parametrů rajčat v prodejní síti.
květen 2008prohlížet
71.ABPAutor: Bc. Gabriela Mužná
Legislativní požadavky na jakost výrobků z ovoce a zeleniny
květen 2004prohlížet
72.NDisPAutor: Ing. Filip Nagy
Studium technologických variant výroby červených vín v regionu Modré Hory.
září 2020prohlížet
73.ABPAutor: Bc. Karolína Nováková
Rizikové látkové složky ovoce a zeleniny a výrobků z nich.
květen 2018prohlížet
74.NDisPAutor: Ing. Petra Omastová
Studium antioxidační aktivity jádrového ovoce.
květen 2012prohlížet
75.ADPAutor: Ing. Kateřina Paulovicsová
Vliv čiření na vybrané parametry hroznových moštů.
květen 2018prohlížet
76.ABPAutor: Ing. Jan Pavlica
Moderní technologické trendy ve výrobě bílých vín
červenec 2005prohlížet
77.ADPAutor: Ing. Jan Pavlica
Řízení obsahu polyfenolů v moštech a bílých vínech.
květen 2007prohlížet
78.ABPAutor: Bc. Jana Pazderková
Hodnocení antioxidační kapacity vybraných potravin rostlinného původu.
červenec 2010prohlížet
79.NDisPAutor: Ing. Andrea Petříková
Antioxidační vlastnosti hroznových moštů.
září 2015prohlížet
80.ADPAutor: Ing. Andrea Petříková
Hodnocení nealkoholických nápojů z hroznů révy vinné.
květen 2011prohlížet
81.ABPAutor: Ing. Andrea Petříková
Jakost vín a zdravotní aspekty jejich konzumace.
červenec 2009prohlížet
82.ADPAutor: Ing. Heda Pfeiferová
Hodnocení jakostních parametrů plodů hrušní.
květen 2014prohlížet
83.ABPAutor: Ing. Heda Pfeiferová
Výrobky z ovoce a zeleniny pro kojence a malé dětí.
květen 2011prohlížet
84.ABPAutor: Bc. Mgr. Martin Pitra
Předfermentační postupy ve vinařské technologii.
květen 2019prohlížet
85.ABPAutor: Ing. Monika Pleskačová
Barevné změny výrobků z ovoce a zeleniny během technologického zpracování.
červenec 2008prohlížet
86.ADPAutor: Ing. Monika Pleskačová
Změny barevných parametrů během zpracování ovocných nápojů.
květen 2010prohlížet
87.ADPAutor: Ing. Markéta Pokorná
Sledování polyfenolů a anthokyaninů v červených vínech
květen 2006prohlížet
88.ABPAutor: Ing. Markéta Pokorná
Studium fenolických složek révových vín
listopad 2003prohlížet
89.ABPAutor: Ing. Simona Pražienková
Význam a činnosti státního dozoru v oblasti kvality potravin.
červenec 2010prohlížet
90.RBPAutor: Linda Prokopová
Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu.
květen 2020prohlížet
91.ADPAutor: Ing. Radek Pšeja
Srovnání čiřících účinků bentonitů na jakost révových vín
květen 2006prohlížet
92.ABPAutor: Ing. Radek Pšeja
Základní aspekty řízení jakosti podle ISO 9000
listopad 2003prohlížet
93.ABPAutor: Bc. Barbora Rechtoriková
Význam čiřidel v nápojovém průmyslu.
květen 2016prohlížet
94.ABPAutor: Ing. Tomáš Rotter
Požadavky na jakost vybraných druhů kořenové zeleniny a výrobků z nich.
červenec 2009prohlížet
95.ADPAutor: Ing. Tomáš Rotter
Srovnání barevné kapacity červených vín.
květen 2011prohlížet
96.ABPAutor: Bc. Daniel Ryšavý
Kvasinky a jejich využití v potravinářství.
květen 2018prohlížet
97.RDPAutor: Bc. Daniel Ryšavý
Srovnání pivovarských a vinných kmenů kvasinek v různých fermentačních podmínkách.
květen 2020prohlížet
98.ADPAutor: Ing. Miroslav Sádlo
Srovnání metod stanovení cukernatosti u révových moštů
listopad 2002prohlížet
99.ABPAutor: Bc. Adéla Samiecová
Nabídka výrobků z třešní a višní v maloobchodní síti.
květen 2016prohlížet
100.ADPAutor: Ing. Zuzana Seďová
Hodnocení kvality u produktů z jahod.
květen 2013prohlížet
101.ABPAutor: Ing. Zuzana Seďová
Nabídka výrobků z jahod v maloobchodní síti.
květen 2011prohlížet
102.ABPAutor: Bc. Andrea Skotáková
Jakostní požadavky na chlazené a mražené výrobky z ovoce a zeleniny.
květen 2017prohlížet
103.ADPAutor: Ing. Vanesa Sládečková
Hodnocení změn kyselin v hroznech a vínech.
květen 2019prohlížet
104.ADPAutor: Ing. Lucie Slaninová
Inovované nápoje z hroznových moštů.
květen 2015prohlížet
105.ABPAutor: Ing. Lucie Slaninová
Jakostní parametry nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů.
květen 2013prohlížet
106.ABPAutor: Bc. Robert Slaný
Využití přirozených barviv v potravinářské výrobě
květen 2004prohlížet
107.ADisPAutor: Ing. Jan Stávek, Ph.D.
Vliv suroviny a technologie na kvalitativní parametry růžových vín
září 2009prohlížet
108.ABPAutor: Ing. Jana Steiglová
Historie a současnost péče o jakost.
červenec 2009prohlížet
109.RDPAutor: Bc. Fabián Šimek
Příprava a hodnocení odrůdových destilátů z hroznů.
květen 2020prohlížet
110.ABPAutor: Bc. Fabián Šimek
Technologie a jakostní parametry destilátů z neovocných surovin.
červenec 2018prohlížet
111.ABPAutor: Bc. Hana Šimšová
Destiláty z hroznů a vín.
květen 2016prohlížet
112.ADPAutor: Ing. Marian Štvrtecký
Hodnocení jakostních parametrů révových vín senzorickou analýzou
květen 2005prohlížet
113.ABPAutor: Ing. Marian Štvrtecký
Metodické přístupy v senzorické analýze révových vín
březen 2003prohlížet
114.ABPAutor: Bc. Marek Šulc
Význam sanitace v potravinářském průmyslu.
květen 2012prohlížet
115.RDisPAutor: Ing. Petra Švestková
Studium antioxidační aktivity a synergických účinků v potravinách
září 2022prohlížet
116.ABPAutor: Ing. Antonín Švrček
Dřevěné nádoby v technologii bílých a červených vín
květen 2004prohlížet
117.ABPAutor: Bc. Erika Tománková
Aktuální systém potravinářské legislativy.
červenec 2008prohlížet
118.NDPAutor: Bc. Erika Tománková
Stanovení barevného potenciálu hroznů pro výrobu červených vín.
květen 2010prohlížet
119.NDisPAutor: Ing. Eva Tománková
Studium anthokyaninů červených vín.
září 2014prohlížet
120.NBPAutor: Monika Tůmová
Jakostní požadavky u chlazených a mražených výrobků z ovoce a zeleniny.
květen 2013prohlížet
121.NDPAutor: Ing. Jan Uhlíř
Hodnocení barevných parametrů v technologickém procesu růžových vín.
květen 2008prohlížet
122.ADPAutor: Ing. Marek Uhnák
Hodnocení jakosti a aromatického profilu révových vín
květen 2006prohlížet
123.ABPAutor: Ing. Marek Uhnák
Použití stupnicových a profilových metod v senzorické analýze potravin
listopad 2003prohlížet
124.ABPAutor: Ing. Petra Vališová
Vína třetích zemí na českém trhu a právní aspekty EU
květen 2014prohlížet
125.ABPAutor: Ing. Lukáš Veverka, Ph.D.
Použití enzymatických preparátů v nápojovém průmyslu
listopad 2003prohlížet
126.ADPAutor: Ing. Lukáš Veverka, Ph.D.
Srovnání jakosti révových vín a vinných destilátů
květen 2006prohlížet
127.ADisPAutor: Ing. Lukáš Veverka, Ph.D.
Studium korelací jakostních parametrů vín a destilátů
srpen 2009prohlížet
128.ABPAutor: Bc. Kateřina Videnková
Aditiva modifikující fyzikální vlastnosti potravin
květen 2004prohlížet
129.ABPAutor: Bc. Edita Vihanová
Čiřící a stabilizační prostředky ve vinařské technologii
květen 2004prohlížet
130.NDisPAutor: Ing. Marta Vítková
Hodnocení jakosti červených vín ve vztahu k parametrům barevnosti
duben 2009prohlížet
131.ADPAutor: Ing. Marta Vítková
Sledování výskytu anthokyaninových barviv v modrých odrůdách révy vinné
listopad 2002prohlížet
132.ADPAutor: Ing. Ondrej Voda
Srovnání metod stanovení oxidu siřičitého v révových vínech
květen 2003prohlížet
133.ADPAutor: Ing. Jakub Zatloukal
Stanovení antioxidační aktivity u méně známých ovocných druhů
květen 2011prohlížet
134.ABPAutor: Bc. Šárka Zbořilová
Jakost potravin určených pro zvláštní výživu.
červenec 2009prohlížet
135.NBPAutor: Bc. Jan Zitta
Sortiment a jakostní parametry nealkoholických nápojů.
červenec 2009prohlížet
136.ADPAutor: Ing. Monika Zlínská
Hodnocení výskytu zdravotně rizikových složek v potravinách rostlinného původu.
květen 2010prohlížet
137.ABPAutor: Ing. Monika Zlínská
Požadavky na zdravotní nezávadnost čerstvého ovoce a zeleniny.
červenec 2008prohlížet
138.ADPAutor: Ing. Erik Zubek
Vliv fermentačních podmínek na jakost ovocného distilátu
květen 2003prohlížet
139.ADPAutor: Ing. Jan Ženatík
Studium barevných změn ovocných šťáv v průběhu koncentrace
květen 2003prohlížet

Legenda (otevře/zavře se po kliknutí)
BPBakalářská práce
DPDiplomová práce
DisPDisertační práce
HabPHabilitační práce
RigPRigorózní práce
TzDisPTeze disertační práce
ZpMBAZávěrečná MBA práce
ZPZávěrečná práce
ZPicvZávěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání
ZPzsZávěrečná práce - zahraniční studenti
NZávěrečná práce je nekompletní
NZávěrečná práce nebyla úspěšně obhájena
AZávěrečná práce byla úspěšně obhájena
PZávěrečná práce je odevzdána
RZávěrečná práce je rozpracována