Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D.
Identifikační číslo: 3526
Univerzitní e-mail: robert.pokluda [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav zelinářství a květinářství (ZF)
Vědecko-výzkumný pracovník - Ústav zelinářství a květinářství (ZF)
Vedoucí ústavu - Ústav zelinářství a květinářství (ZF)

Kontakty     Výuka     Projekty     Publikace     
Stáže     Orgány     Vedené práce     Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Diplomová práce
Název práce:Hodnocení perspektivních zelenin z hospodářského a nutričního hlediska
Autor: Ing. Martina Sodomková
Pracoviště: Ústav zelinářství a květinářství (ZF)
Vedoucí práce: prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D.
Oponent:doc. Ing. Martin Koudela, Ph.D.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Název práce:Hodnocení perspektivních zelenin z hospodářského a nutričního hlediska
Abstrakt:Diplomová práce se zabývá studiem vybraných druhů asijských zelenin. Důraz byl kladen především na technologii pěstování a následnou nutriční kvalitu plodin. Do pokusu byly zahrnuty tři odrůdy laskavce jedlého (Amaranthus sp L.), dvě odrůdy salátu chřestového (Lactuca sativa L. var. angustana L. H. Bailey), salát indický (Lactuca indica L.), šrucha zelná (Portulaca oleracea L.), talinum latnaté (Talinum paniculatum (Jacq.) Gaertn.) a kukuřice cukrová (Zea mays L.). Hodnoceny byly růstové, výnosové parametry a významné obsahové látky, jako je vitamin C, antioxidační kapacita, minerální látky a další. Experiment byl realizován v prostorách Zahradnické fakulty v Lednici v roce 2014. Na základě výsledků pokusu byly zjištěny rozdíly v nárocích na pěstování i v obsahových látkách jednotlivých zelenin. Celkově se ale jedná o druhy schopny přizpůsobit se podmínkám v České republice. Úspěšně byly vypěstovány všechny druhy a z hlediska obsahových látek se jedná o velmi rozmanité druhy s širokým uplatněním. Jako perspektivní zelenina se snadným pěstováním a pestrým nutričním složením se jevil především laskavec jedlý, salát chřestový a šrucha zelná.
Klíčová slova:kukuřice cukrová, talinum latnaté, salát indický, šrucha zelná, laskavec jedlý, salát chřestový

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

.přílohyerratposudek vedoucíhoposudek oponenta
Závěrečná prácePřílohy práceErrataPosudek vedoucíhoPosudek oponenta

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

upozorněníPokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D..