Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

prof. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.
Identifikační číslo: 18949
Univerzitní e-mail: vojtech.adam [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav chemie a biochemie (AF)
Prorektor - Mendelova univerzita v Brně
Vedoucí ústavu - Ústav chemie a biochemie (AF)
 
Pracovník bez úvazku (prac. dohoda) - CEITEC MENDELU (AF)

Kontakty     Výuka     Projekty     Publikace     
Orgány     Vedené práce     Konference     

V následujícím souhrnu jsou uvedeny veškeré informace evidované k publikaci.

GAGIĆ, M. -- KOPEL, P. -- CERNEI, N. -- ZÍTKA, O. -- ŠVEC, P. -- JAMRÓZ, E. -- ADAM, V. γ-Fe2O3 Nanoparticles as a Potential Sensor for Histamine Isolation. In NANOCON 2018: Conference Proceedings. Ostrava: Tanger Ltd., 2019, s. 365--369. ISBN 978-80-87294-89-5.

Originální název: γ-Fe2O3 Nanoparticles as a Potential Sensor for Histamine Isolation
Český název:
Autor: Milica Gagić
prof. RNDr. Pavel Kopel, Ph.D.
Mgr. Natalia Cernei, Ph.D.
doc. RNDr. Ondřej Zítka, Ph.D.
Ing. Pavel Švec, Ph.D.
Ewelina Jamróz
prof. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.
Pracoviště: Ústav chemie a biochemie
Druh publikace: stať ve sborníku
Sborník: NANOCON 2018: Conference Proceedings
Charakter článku: odborný článek
Číslo části:
Od strany: 365
Do strany: 369
Počet stran: 5
Kód UT dle Web of Science:
Kód EID dle Scopus:
Původní jazyk: angličtina
Popis v originálním jazyce: Histamine, biologically active amine, is normally present in the body and it is involved in a local regulation of physiological processes. It occurs in food as a product of microbial decarboxylation of amino acid histidine, and consumption of histamine-rich food can lead to intoxication. Hence, its identification, quantification, and awareness of this foodborne toxin are important for food safety as it can serve as an indicator of food spoilage. This study presents a synthesis of various γ-Fe2O3 nanoparticles, which differ in surface functionalization, application of particles for histamine detection and isolation, and subsequent reaction of desorbed histamine with ninhydrin for final ion exchange chromatography quantification. The aim of this study was to develop easy to use, cost-effective, and error-free procedure for quantification of histamine.
Popis v anglickém jazyce:
Popis v českém jazyce:
Rok uplatnění: 2019
Rok odeslání:
Identifikační číslo RIV:
 
Záznam vložil: Markéta Hejčová, DiS.
Poslední změna: 18.03.2019 10:17 (Markéta Hejčová, DiS.)

Hodnocení publikace:

12345
        
12345
špatné
 
dobré        nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -
12345
        
12345
laické
 
odborné        teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -


Bližší určení zdroje:

NANOCON 2018: Conference Proceedings. Ostrava: Tanger Ltd., 2019. ISBN 978-80-87294-89-5.

Originální název: NANOCON 2018: Conference Proceedings
Anglický název:
Český název:
Editor:
Druh publikace: sborník
ISBN: 978-80-87294-89-5
Nakladatel: Tanger Ltd.
Místo vydání: Ostrava
Forma vydání: elektronická verze (paměťový nosič)
Edice a číslo svazku:
Rok vydání: 2019
Číslo vydání:
Počet stran:
Akce: 10th International Conference NANOCON 2018
Původní jazyk:
Popis v originálním jazyce:
Popis v anglickém jazyce:
Popis v českém jazyce:
 
Záznam vložil: Markéta Hejčová, DiS.
Poslední změna: 15.03.2019 10:44 (Markéta Hejčová, DiS.)

Hodnocení publikace:

12345
        
12345
špatné
 
dobré        nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -
12345
        
12345
laické
 
odborné        teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -


Bližší určení zdroje:

10th International Conference NANOCON 2018. 2018, Brno.

Originální název: 10th International Conference NANOCON 2018
Anglický název:
Český název:
Organizátor:
Druh publikace: uspořádání (zorganizování) konference
Místo konání: Brno
Pořadatel:
Stát:
Rozsah akce: celosvětová akce
Typ konference:
Zkratka:
Pořadové číslo:
Datum zahájení:
Datum ukončení:
Rok konání: 2018
Počet účastníků celkem:
Počet účastníků ze zahraničí:
Původní jazyk:
Popis v originálním jazyce:
Popis v anglickém jazyce:
Popis v českém jazyce:
Rok odeslání:
Identifikační číslo RIV:
 
Záznam vložil: Markéta Hejčová, DiS.
Poslední změna: 15.03.2019 10:44 (Markéta Hejčová, DiS.)

Hodnocení publikace:

12345
        
12345
špatné
 
dobré        nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -
12345
        
12345
laické
 
odborné        teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -