Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

prof. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.
Identifikační číslo: 18949
Univerzitní e-mail: vojtech.adam [at] mendelu.cz
 
Koordinátor projektu - Ústav chemie a biochemie (AF)
Akademický pracovník - profesor - Ústav chemie a biochemie (AF)
Vedoucí ústavu - Ústav chemie a biochemie (AF)
 
Pracovník bez úvazku (prac. dohoda) - CEITEC MENDELU (AF)

     
     
     
Publikace
     
     
     

V následujícím souhrnu jsou uvedeny veškeré informace evidované k publikaci.

GAGIĆ, M. -- JAMRÓZ, E. -- KŘÍŽKOVÁ, S. -- MILOSAVLJEVIĆ, V. -- KOPEL, P. -- ADAM, V. Current Trends in Detection of Histamine in Food and Beverages. Journal of agricultural and food chemistry. 2019. sv. 67, č. 3, s. 773--783. ISSN 0021-8561. URL: https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.8b05515

Originální název: Current Trends in Detection of Histamine in Food and Beverages
Český název:
Autor:
Milica Gagić
Ewelina Jamróz
Ing. Soňa Křížková, Ph.D.
Ing. Vedran Milosavljević, Ph.D.
prof. RNDr. Pavel Kopel, Ph.D.
prof. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.
Pracoviště:
Ústav chemie a biochemie
Druh publikace:
článek v odborném periodiku
Periodikum: Journal of agricultural and food chemistry
Charakter článku:
odborný článek
Číslo svazku (ročník):
67
Číslo periodika v rámci svazku:
3
Rok vydání: 2019
Od strany:
773
Do strany:
783
Počet stran:
11
Poddruh:
Kód UT dle Web of Science:
Kód EID dle Scopus:
Forma vydání: tištěná verze (print)
Původní jazyk:
angličtina
Popis v originálním jazyce:
Histamine is a heterocyclic amine formed by decarboxylation of the amino acid l-histidine. It is involved in the local regulation of physiological processes but also can occur exogenously in the food supply. Histamine is toxic at high intakes; therefore, determination of the histamine level in food is an important aspect of food safety. This article will review the current understanding of physiological functions of endogenous and ingested histamine with a particular focus placed on existing and emerging technologies for histamine quantification in food. Methods reported in this article are sequentially arranged and provide a brief overview of analytical methods reported, including those based on nanotechnologies.
Popis v anglickém jazyce:
Popis v českém jazyce:
Rok uplatnění:
2019
Rok odeslání:
Identifikační číslo RIV:
URL:
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.8b05515
 
Záznam vložil: Markéta Hejčová, DiS.
Poslední změna:
08.02.2019 14:35 (Markéta Hejčová, DiS.)

Hodnocení publikace:

1
2
3
4
5
        
1
2
3
4
5
špatné
 
dobré
        
nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        
Hodnotilo: 0Průměr: -
1
2
34
5
        
1
2
3
4
5
laické
 
odborné
        
teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        
Hodnotilo: 0
Průměr: -


Bližší určení zdroje:

Journal of agricultural and food chemistry. ISSN 0021-8561.

Originální název: Journal of agricultural and food chemistry
Druh publikace: Periodikum
ISSN:
0021-8561
Stát vydavatele:
Spojené státy americké
URL:
http://pubs.acs.org/toc/jafcau/current
Recenzovaný časopis:
ne
Původní jazyk:
angličtina
Klíčová slova:
čeština: potravinářská chemie, chemie, potraviny, zemědělskopotravinářský sektor, zemědělská chemie
Ročníky:
VolumeRočníkLokace
50
2002
Ústřední knihovna - ÚK Brno
512003
Ústřední knihovna - ÚK Brno
52
2004
Informační centrum-čítárna časopisů
53
2005
Informační centrum-čítárna časopisů
54
2006
Informační centrum-čítárna časopisů
55
2007
Informační centrum-čítárna časopisů
562008
Informační centrum-čítárna časopisů
57
2009
Informační centrum-čítárna časopisů
582010Informační centrum-čítárna časopisů

Dílčí knihovny
Název
Číslo
Ústav
KnihovníkTelefonE-mail
Ústřední knihovna - ÚK Brno
943/1
+420 545 135 035
Informační centrum-čítárna časopisů944/4Lenka Čadílková+420 545 135 039lenka.cadilkova@mendelu.cz

Odpovědná osoba:
Helena Antonínová
 
Záznam vložil:
Poslední změna:
07.06.2017 08:56 (Šárka Novotná)

Hodnocení publikace:

1
2
3
45
        
1
2
3
45
špatné
 
dobré        nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        
Hodnotilo: 0Průměr: -
1234
5
        
1
23
4
5
laické
 
odborné
        
teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0
Průměr: -
        
Hodnotilo: 0Průměr: -