Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

prof. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.
Identifikační číslo: 18949
Univerzitní e-mail: vojtech.adam [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - profesor - Ústav chemie a biochemie (AF)
Prorektor - Mendelova univerzita v Brně
Vedoucí ústavu - Ústav chemie a biochemie (AF)
 
Pracovník bez úvazku (prac. dohoda) - CEITEC MENDELU (AF)

Kontakty     Výuka     Projekty     Publikace     
Orgány     Vedené práce     Konference     

V následujícím souhrnu jsou uvedeny veškeré informace evidované k publikaci.

GAGIĆ, M. -- JAMRÓZ, E. -- KŘÍŽKOVÁ, S. -- MILOSAVLJEVIĆ, V. -- KOPEL, P. -- ADAM, V. Current Trends in Detection of Histamine in Food and Beverages. Journal of agricultural and food chemistry. 2019. sv. 67, č. 3, s. 773--783. ISSN 0021-8561. URL: https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.8b05515

Originální název: Current Trends in Detection of Histamine in Food and Beverages
Český název:
Autor: Milica Gagić
Ewelina Jamróz
Ing. Soňa Křížková, Ph.D.
Ing. Vedran Milosavljević, Ph.D.
prof. RNDr. Pavel Kopel, Ph.D.
prof. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.
Pracoviště: Ústav chemie a biochemie
Druh publikace: článek v odborném periodiku
Periodikum: Journal of agricultural and food chemistry
Charakter článku: odborný článek
Číslo svazku (ročník): 67
Číslo periodika v rámci svazku: 3
Rok vydání: 2019
Od strany: 773
Do strany: 783
Počet stran: 11
Poddruh:
Kód UT dle Web of Science:
Kód EID dle Scopus:
Forma vydání: tištěná verze (print)
Původní jazyk: angličtina
Popis v originálním jazyce: Histamine is a heterocyclic amine formed by decarboxylation of the amino acid l-histidine. It is involved in the local regulation of physiological processes but also can occur exogenously in the food supply. Histamine is toxic at high intakes; therefore, determination of the histamine level in food is an important aspect of food safety. This article will review the current understanding of physiological functions of endogenous and ingested histamine with a particular focus placed on existing and emerging technologies for histamine quantification in food. Methods reported in this article are sequentially arranged and provide a brief overview of analytical methods reported, including those based on nanotechnologies.
Popis v anglickém jazyce:
Popis v českém jazyce:
Rok uplatnění: 2019
Rok odeslání:
Identifikační číslo RIV:
URL: https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.8b05515
 
Záznam vložil: Markéta Hejčová, DiS.
Poslední změna: 08.02.2019 14:35 (Markéta Hejčová, DiS.)

Hodnocení publikace:

12345
        
12345
špatné
 
dobré        nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -
12345
        
12345
laické
 
odborné        teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -


Bližší určení zdroje:

Journal of agricultural and food chemistry. ISSN 0021-8561.

Originální název: Journal of agricultural and food chemistry
Druh publikace: Periodikum
ISSN: 0021-8561
Stát vydavatele: Spojené státy americké
URL: http://pubs.acs.org/toc/jafcau/current
Recenzovaný časopis: ne
Původní jazyk: angličtina
Klíčová slova: čeština: potravinářská chemie, chemie, potraviny, zemědělskopotravinářský sektor, zemědělská chemie
Ročníky:
VolumeRočníkLokace
502002Ústřední knihovna - ÚK Brno
512003Ústřední knihovna - ÚK Brno
522004Informační centrum-čítárna časopisů
532005Informační centrum-čítárna časopisů
542006Informační centrum-čítárna časopisů
552007Informační centrum-čítárna časopisů
562008Informační centrum-čítárna časopisů
572009Informační centrum-čítárna časopisů
582010Informační centrum-čítárna časopisů

Dílčí knihovny
NázevČísloÚstavKnihovníkTelefonE-mail
Ústřední knihovna - ÚK Brno943/1ÚK ÚVIS CPVeronika Jandová, DiS.+420 545 135 035berenike@seznam.cz
Informační centrum-čítárna časopisů944/4IC ÚVIS CPLenka Čadílková+420 545 135 039lenka.cadilkova@mendelu.cz

Odpovědná osoba: Helena Antonínová
 
Záznam vložil: Lenka Baláková
Poslední změna: 07.06.2017 08:56 (Šárka Novotná)

Hodnocení publikace:

12345
        
12345
špatné
 
dobré        nezajímavé
 
zajímavé
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -
12345
        
12345
laické
 
odborné        teoretické
 
praktické
Hodnotilo: 0Průměr: -        Hodnotilo: 0Průměr: -