Persons at MENDELU


This page displays all publicly accessible information about the desired person. Some information about the person's occupation and offices may be hidden.

Ing. Martin Houšť, Ph.D.
Identification number: 14469
University e-mail: martin.houst [at] mendelu.cz
 

Contacts          Final thesis
     
Publications     Bodies
     
     

The following list contains all information available to the publication.

KŘEN, J. -- HOUŠŤ, M. -- TVARŮŽEK, L. -- JERGL, Z. The effect of stand structure on the grain quality of spring barley. Plant, soil and environment. 2019. v. 65, no. 4, p. 205--210. ISSN 1214-1178. URL: https://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/584_2018-PSE.pdf

Original name:
The effect of stand structure on the grain quality of spring barley
Czech name:
Written by (author):
Department: Department of Agrosystems and Bioclimatology
Kind of publication:
article in a professional periodical
Periodical:
Plant, soil and environment
Nature of article:
paper
Volume no. (year):
65
Periodical number within the volume: 4
Year of publication:
2019
Starting page:
205
Up to page:
210
Number of pages: 6
Sub-specification:
UT code by Web of Science:
EID code by Scopus:
Form of publication:
printed version
Original language: English
Description in original language:
The results of 81 different crop management practices in spring barley grown in small-plot field trials on fertile soils in central Moravia were assessed during 2014-2016 with the aim to achieve the highest gross margin (GM - calculated as the difference between revenues and direct costs). GM was most affected by protein content in the grain below 12% corresponding to malting quality. Analyses identified greater determination level of non-linear relationships between stand structure elements and the content of nitrogen substances in the grain. This indicates that the probability of obtaining high quality malting barley is increased when a high level of sinks (number of grains/m(2)) corresponding to availability of sources, mainly water, is formed by optimal plant density (300-400/m(2)) and balanced combination of both structural elements of crop stand, i.e. - number of spikes per plant (2-4) and number of grains per spike (18-26). In case that the high level of sinks will be formed predominantly by one element, the risk of higher protein content in grain increases. This constitutes the requirement of early sowing and uniform, synchronized tillering and efficient use of nitrogen fertilizers.
Description in English:
Description in Czech:
Year of submission:
2019
Year of transmission:
RIV identification number:
URL:
https://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/584_2018-PSE.pdf
 
Entry made by:
Last change:
05/17/2019 15:35 (Markéta Hejčová, DiS.)

Evaluation of publication:

1
2
3
4
5
        
1
2345
bad
 
good
        
uninteresting
 
interesting
Assessed: 0Average score: -        Assessed: 0
Average score: -
1
2
345
        
1
2
3
4
5
amateur
 
professional
        
theoretical
 
practical
Assessed: 0Average score: -        Assessed: 0
Average score: -


Source specification:

Plant, soil and environment. Praha: ISSN 1214-1178.

Original name: Plant, soil and environment
Kind of publication: Periodikum (tištěný text)
ISSN: 1214-1178
Country of publisher:
Czech Republic
Place of publishing:
Praha
Publisher:
Ústav zemědělských a potravinářských informací
URL: http://agriculturejournals.cz/web/pse.htm
Reviewed magazine:
no
Original language:
English
Key words:
czech: půdy, pěstování zemědělských plodin, rostlinná výroba, ekologie
Annual volumes:
Volume
Annual volumeLocation
49
2003
Ústřední knihovna - ÚK Brno
492003Ústřední knihovna - ÚK Lednice
49
2003
Pěstování rostlin
492003Agrochemie a výživa rostlin
49
2003Půdoznalství
49
2003
Pícninářství
49
2003
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
50
2004
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
502004Informační centrum-čítárna časopisů
50
2004
Obecná produkce rostlinná
50
2004
Pěstování rostlin
50
2004Agrochemie a výživa rostlin
50
2004
Půdoznalství
50
2004
Pícninářství
50
2004
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
51
2005
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
51
2005
Informační centrum-čítárna časopisů
512005Obecná produkce rostlinná
51
2005
Pěstování rostlin
51
2005
Agrochemie a výživa rostlin
51
2005
Půdoznalství
51
2005
Pícninářství
51
2005
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
52
2006Ústřední knihovna - ÚK Lednice
52
2006
Informační centrum-čítárna časopisů
522006Obecná produkce rostlinná
52
2006
Pěstování rostlin
52
2006
Agrochemie a výživa rostlin
52
2006
Půdoznalství
522006Pícninářství
52
2006
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
53
2007
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
53
2007Informační centrum-čítárna časopisů
53
2007
Obecná produkce rostlinná
53
2007
Pěstování rostlin
53
2007Agrochemie a výživa rostlin
53
2007
Půdoznalství
53
2007
Pícninářství
53
2007
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
54
2008
Ústřední knihovna - ÚK Brno
54
2008
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
54
2008
Informační centrum-čítárna časopisů
54
2008
Obecná produkce rostlinná
54
2008Pěstování rostlin
54
2008
Agrochemie a výživa rostlin
54
2008
Půdoznalství
54
2008
Pícninářství
542008Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
55
2009
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
55
2009
Informační centrum-čítárna časopisů
552009
Obecná produkce rostlinná
552009Pěstování rostlin
55
2009
Agrochemie a výživa rostlin
55
2009
Půdoznalství
55
2009Pícninářství
552009Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
56
2010
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
562010Informační centrum-čítárna časopisů
562010
Obecná produkce rostlinná
562010Pěstování rostlin
56
2010
Agrochemie a výživa rostlin
56
2010Půdoznalství
562010
Pícninářství
562010Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
572011
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
57
2011
Informační centrum-čítárna časopisů
572011Obecná produkce rostlinná
572011
Pěstování rostlin
572011
Agrochemie a výživa rostlin
57
2011
Půdoznalství
57
2011
Pícninářství
57
2011
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
58
2012
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
58
2012
Informační centrum-čítárna časopisů
58
2012
Obecná produkce rostlinná
582012Pěstování rostlin
58
2012
Agrochemie a výživa rostlin
582012Půdoznalství
582012Pícninářství
58
2012
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby

Sublibraries
Name
Number
Institute
Librarian
Phone
E-mail
Ústřední knihovna - ÚK Brno
943/1CL ISI CUD
+420 545 135 035
Ústřední knihovna - ÚK Lednice
943/3Alena Galbavá
+420 519 367 395
alena.galbava@mendelu.cz
Pěstování rostlin
219/3
UPSRR FAIng. Blanka Kocourková, CSc.
+420 545 133 131
Agrochemie a výživa rostlin221/1UAPMV FA+420 545 133 345petr.skarpa@mendelu.cz
Půdoznalství
221/2UAPMV FADr. Ing. Vítězslav Hybler+420 545 133 058qqhybler@node.mendelu.cz
Pícninářství222/2ÚVZP FAHana Jahnová+420 545 133 074jahnova@node.mendelu.cz
Technologie potravin-technologie rostlinné výroby
234/1
DFT FAdoc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.+420 545 133 194kucerova@mendelu.cz
Informační centrum-čítárna časopisů
944/4
Lenka Čadílková
+420 545 135 039
Obecná produkce rostlinná
217/1DGPP FAIng. Hana Dovrtělová, DiS.
+420 545 133 107
dovrtelo@mendelu.cz

Person responsible:
Helena Antonínová
Last change:
06/08/2017 11:13 (Šárka Novotná)

Evaluation of publication:

1
2
3
4
5
        
12
3
45
bad
 
good        
uninteresting
 
interesting
Assessed: 0
Average score: -        Assessed: 0Average score: -
12
3
4
5
        
1
2
3
4
5
amateur
 
professional
        
theoretical
 
practical
Assessed: 0
Average score: -
        
Assessed: 0Average score: -