Lidé na MENDELUHelp


Na této stránce máte zobrazeny všechny veřejně přístupné údaje o zadané osobě. Některé informace o personálním zařazení a funkcích osoby mohou být skryty.

Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Identifikační číslo: 12122
Univerzitní e-mail: miroslav.horak [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - odborný asistent - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Výzkumník projektu II - Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Proděkan - Zahradnická fakulta

Kontakty     Výuka     Závěrečná práce     Publikace     
Orgány     Vedené práce     Konference     

Základní informace

Základní informace o závěrečné práci

Typ práce: Diplomová práce
Název práce:Technologie výroby ochucených piv
Autor: Ing. Matej Mešťánek
Pracoviště: Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů (ZF)
Vedoucí práce: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Oponent:Ing. Josef Los, Ph.D.
Stav závěrečné práce:Závěrečná práce byla úspěšně obhájena


Doplňující informace

Následují doplňující informace závěrečné práce. Kliknutím na odkaz s názvem jazyka zvolíte, v jakém jazyce mají být informace zobrazeny.

Jazyk zpracování závěrečné práce:Slovenština

Čeština        Slovenština        Angličtina

Název práce:Technológie výroby ochutených pív
Abstrakt:V diplomovej práci sme sa venovali téme technológii ochutených pív a pozostávala z dvoch častí. V prvej- teoretickej, sme sa venovali ich základnému rozdeleniu, bežne využívaným surovinám, popisu jednotlivých technologických krokov a rozdielom medzi výrobou bežných a ochutených pív. Taktiež boli rozdelené na základe ich pôvodu a priradené k typickým geografickým oblastiam, v ktorých sú produkované. V druhej, experimentálnej časti, bolo vytvorených deväť mikro vzoriek, pri ktorých za pomoci prístroju FermentoFlash, destilácie a spektrofotometru prišlo ku stanoveniu ich základných parametrov ako extrakt pôvodnej mladiny, hmotnostný a objemový alkohol či farba. Ďalej bol vo vzorkách stanovený celkový obsah polyfenolov a antioxidačná kapacita za využitia metód DPPH a FRAP. U pív bolo taktiež vykonané senzorické hodnotenie s cieľom zistenia senzorických rozdielov v závislosti na fáze pridania ovocia. Výsledky sme podrobili štatistickému skúmaniu a porovnali s hodnotami publikovanými inými autormi.
Klíčová slova:pivo, ochutené pivo, ovocie, alkohol, polyfenoly, antioxidačná kapacita, DPPH, FRAP

Zobrazení a stahování souborů

Pokud chcete zobrazit zadání závěrečné práce, klikněte na ikonu Zobrazit zadání. Ikony Závěrečná práce, Přílohy práce, Posudek vedoucího a Posudek oponenta představují soubory týkající se závěrečné práce, které je možné stáhnout. Budou zobrazeny pouze v případě, že je soubor vložen a zároveň je veřejný.

.přílohyposudek vedoucíhoposudek oponenta
Závěrečná prácePřílohy prácePosudek vedoucíhoPosudek oponenta

Části práce s odloženým zveřejněním:

Zadání práce neomezeně

upozorněníPokud chcete získat přístup k částem práce s odloženým zveřejněním, kontaktujte uživatele Ing. Miroslav Horák, Ph.D..