Ľudia na MENDELU


Na tejto stránke máte zobrazené všetky verejne prístupne údaje o zadanej osobe. Niektoré informácie o personálnom zaradení a funkciách osoby môžu byť skryté.

Ing. Jan Winkler, Ph.D.
Identifikačné číslo: 10022
Univerzitný e-mail: jan.winkler [at] mendelu.cz
 
Akademický pracovník - odborný asistent - Ústav biologie rostlin (AF)
 
Externý učiteľ - Institut celoživotního vzdělávání

Kontakty     Výučba     Projekty     Publikácie     Vedené práce     Konferencie     

Základné informácie

Základné informácie o záverečnej práci

Typ práce: Diplomová práca
Názov práce:Analýza využití a uplatnění místních biopotraviny pro rozvoj venkova
Autor: Ing. Kateřina Vítková
Pracovisko: Ústav agrosystémů a bioklimatologie (AF)
Vedúci práce: Ing. Jan Winkler, Ph.D.
Oponent:Ing. Ivo Hartman, Ph.D.
Stav záverečnej práce:Záverečná práca bola úspešne obhájená


Doplňujúce informácie

Nasledujú doplňujúce informácie záverečnej práce. Kliknutím na odkaz s názvom jazyka vyberiete, v akom jazyku majú byť informácie zobrazené.

Jazyk spracovania záverečnej práce:Čeština

Čeština        Angličtina

Názov práce:Analýza využití a uplatnění místních biopotraviny pro rozvoj venkova
Abstrakt:Diplomová práce se zabývá využitím a uplatněním místních biopotravin pro rozvoj venkova. Cílem práce je vyhodnotit názory a zvyklosti cílových skupin (žáků, studentů středních škol a jejich rodičů) v nakupování a spotřebě biopotravin, dále navrhnout možnosti většího uplatnění biopotravin ve stravování žáků a studentů středních škol a vyhodnotit možnosti uplatnění biopotravin v podpoře místních zemědělců. Praktická část diplomové práce je věnována dotazníkovému šetření, kterého se zúčastnili žáci Základní školy Hany Benešové v Borech, žáci Základní školy ve Strážku, studenti Hotelové školy Světlá a Obchodní akademie ve Velkém Meziříčí a studenti Střední odborné školy zemědělsko-technické v Bystřici nad Pernštejnem. Dotazníkového šetření se zúčastnilo 97 žáků, 84 studentů středních škol a 163 rodičů. V rámci praktické části byly vypracováni i vzorové jídelníčky sestavené z běžných potravin a z biopotravin. Se zavedením biopotravin do školních jídelen souhlasí spíše studenti středních škol než žáci. Z celkového počtu 163 rodičů souhlasí s používáním biopotravin ve školním stravování 110 rodičů, z nichž 90 % by bylo ochotno zaplatit vyšší cenu za obědy.
Kľúčové slová:studenti, rozvoj venkova, ekologické zemědělství, biopotraviny, žáci, rodiče, dotazníky

Zobrazenie a sťahovanie súborov

Pokiaľ chcete zobraziť zadanie záverečnej práce, kliknite na ikonu Zobraziť zadanie. Ikony Záverečná práca, Prílohy práce, Posudok vedúceho a Posudok oponenta predstavujú súbory týkajúce sa záverečnej práce, ktoré je možné stiahnuť. Budú zobrazené iba v prípade, že je súbor vložený a zároveň je verejný.

Záverečná prácaPrílohy práceErrataPosudok vedúcehoPosudok oponenta

Časti práce s odloženým zverejnením:

Zadanie práce neobmedzene

Pokiaľ chcete získať prístup k častiam práce s odloženým zverejnením, kontaktujte používateľa Ing. Jan Winkler, Ph.D..